Cristiano Ronaldo maakt megatransfer naar Juventus

Reacties

Cristiano Ronaldo verlaat Real Madrid na negen seizoenen. De 33-jarige Portugees heeft een vierjarig contract getekend bij Juventus, dat 100 miljoen euro voor hem betaalt. Dat bedrag kan nog oplopen naar 112 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo maakt megatransfer naar Juventus

Het vertrek van Ronaldo bij Real hing al enige tijd in de lucht. Het begon allemaal met een uitspraak van de aanvaller na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool op 26 mei. 'Het was mooi om voor Real Madrid te spelen', zei de Portugees toen.

Hoewel hij later terugkwam op die uitspraak hielden de geruchten over zijn vertrek aan. Begin juni werd duidelijk dat Ronaldo toch écht wilde vertrekken en werd bekend dat de transferclausule in zijn contract tot twee keer toe verlaagd was. Van 1 miljard naar 400 miljoen en daarna naar 120 miljoen (uitgezonderd Spaanse clubs en Paris Saint-Germain). Door die laatste wijziging werd Ronaldo ineens een reële optie voor veel Europese topclubs. Juventus bleek het meest doortastend.

Zo komt er een einde aan het tijdperk Ronaldo in Madrid. De 33-jarige aanvaller speelde in totaal 438 officiële duels voor De Koninklijke en scoorde daarin liefst 450 keer. In zijn periode bij Real won Ronaldo onder meer vier keer de Champions League, twee keer de landstitel, twee keer de Copa del Rey en drie keer het WK voor clubteams.

In totaal won Ronaldo in zijn carrière 28 hoofdprijzen. Verder won hij vijf keer de Gouden Bal, werd hij vier keer verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar en groeide hij onder meer uit tot topscorer aller tijden van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.