Cristiano Ronaldo levert unieke prestatie bij Real Madrid

Cristiano Ronaldo liep zaterdagmiddag met Real Madrid de landstitel mis, maar kende in individueel opzicht wél een succesvolle wedstrijd. Hij bereikte voor het zesde opeenvolgende seizoen de grens van vijftig goals bij De Koninklijke.

Cristiano Ronaldo had op bezoek bij Deportivo La Coruña (0-2 zege) slechts zeven minuten nodig om tot scoren te komen. Het openingsdoelpunt in Estádio Riazor was zijn vijftigste doelpunt voor Real Madrid in dit seizoen. Achttien minuten later volgde nummer 51, terwijl hij in de eerste helft ook nog twee keer de paal raakte.

Met die 51 goals werd Cristiano, die in de tweede helft helft aan de kant bleef, de eerste speler in het mondiale voetbal die in zes (!) opeenvolgende seizoenen minstens vijftig keer scoorde in clubverband. Vanaf het seizoen 2010/11 was de Portugees achtereenvolgens 53, 60, 55, 51, 61 en dus 51 keer trefzeker voor de Madrilenen.

Cristiano Ronaldo heeft dit seizoen één duel de kans om zijn seizoenstotaal nog verder op te voeren: de Champions League-finale van zaterdag 28 mei tegen stadgenoot Atlético Madrid. Hij kan in dat duel met twee doelpunten zijn eigen Champions League-record van 2013/14 verbeteren. In die jaargang maakte hij zeventien goals in elf Europese wedstrijden. Nu staat de teller op zestien treffers in elf duels.