Crisisoverleg Booy na zeventiende competitienederlaag

Foeke Booy heeft zondagochtend een spoedoverleg gehad met zijn spelersgroep en een afvaardiging van de supporters van Cercle Brugge. Het is alarmfase rood bij de hekkensluiter na het 0-1 verlies in eigen huis tegen Standard Luik van zaterdag. De trainer vindt het tijd voor actie.

Crisisoverleg Booy na zeventiende competitienederlaag

De laatste competitiewedstrijd die Cercle winnend afsloot dateert van 17 november, thuis tegen het RC Genk van trainer Mario Been (3-1). Booy was toen pas twaalf dagen in dienst van de tweede club van Brugge.

'Ze moeten er allemaal zijn, want vluchten is laf', zei hij zondagavond. 'De tijd blijft mijn en onze grootste vijand en ik kan niet blijven uitleggen hoe ik wil dat ze spelen. Nu moeten ze het doen. Ik heb de spelers in de rust gevraagd hoe zij het zagen. Ze weten al langer hoe ik wil voetballen en dat hebben ze na de rust gedaan.'

Booy, die vooral ontevreden was over de eerste helft, ziet het drukke programma als een voordeel. 'Gelukkig volgen de wedstrijden elkaar nu snel op.'

De komende drie weken kan de trainer geen beroep doen op zijn aanvoerder Hans Cornelis (hamstringblessure). Tim Smolders (ex-RBC Roosendaal) viel tegen Standard Luik uit met een gekneusde rib.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen