Zeldzame overwinning Sporting, duur gelijkspel Besiktas

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Sporting Lissabon heeft zaterdagavond op bezoek bij Gil Vicente pas de vijfde overwinning van dit seizoen geboekt • Lissabon, met Ricky van Wolfswinkel en Zakaria Labyad in de basis, stond al na zes minuten op een 2-0 voorsprong dankzij Bruma en Tiago Llori • Daarmee was het duel in Barcelos niet gespeeld want Hugo Vieira tekende voor rust de aansluitingstreffer en in de tweede helft de gelijkmaker aan • De beslissing viel echter na ruim een uur door een doelpunt van Lissabon-invaller Diego Capel (3-2) • De ploeg van trainer Jesualdo Ferreira bezet na deze winstpartij de zevende plaats in Portugal, terwijl Vicente op plaats twaalf bivakkeert • • SV Zulte Waregem is niet verder achterop geraakt bij lijstaanvoerder Anderlecht • De Vlaamse club versloeg Waasland-Beveren met 2-0 • Mbaye Leye maakte in de negentiende minuut de openingstreffer, waarna Jonathan Delaplace de score na ruim een uur verdubbelde • Zulte heeft nu weer acht punten achterstand op Anderlecht • Waasland-Beveren staat dertiende in de Belgische Eerste Klasse •

• Standard Luik heeft op bezoek bij het Cercle Brugge van trainer Foeke Booy drie punten gepakt door met 1-0 te winnen • Na zestien minuten in de wedstrijd was het de Nigeriaan Imoh Ezekiel die de score opende en daarmee direct de eindstand bepaalde • Standard bezet na dit duel de derde plaats met 46 punten, terwijl Brugge, waar Joey Godee in de basis begon, op de laatste plaats bivakkeert met slechts veertien punten • Hierdoor kan de ploeg van Booy niet meer ontkomen aan de Play-off 3, de strijd tegen degradatie • • Besiktas heeft het competitieduel met het lager geklasseerde Gaziantespor met 1-1 gelijk gespeeld door de late treffer van Gaziantespor-aanvaller Dorge Kouemaha • Namens Besiktas leek Ersan Gülüm de wedstrijd te beslissen, maar kwam Gaziantespor in de extra tijd alsnog langszij • Besiktas behoudt door deze remise wel de tweede plaats met zeven punten achterstand op koploper Galatasaray, dat gisteren met Wesley Sneijder en Didier Drogba met 2-1 won van Akhisar Belediyespor •

• Antalyaspor, met Ismail Aissati in de basis, en Karabukspor kwamen zaterdagavond in Antalya niet verder dan een doelpuntloze remise • De ploeg van Aissati staat na 22 speelronden op de vierde plaats met 34 punten, terwijl de bezoekende ploeg uit Karabuk plaats tien bezet met 29 punten • • Olympique Marseille heeft in de blessuretijd van de wedstrijd de winst naar zich toe getrokken ten koste van Valenciennes (1-0) • In het eigen Stade Vélodrome was Marseille de bovenliggende partij, maar wist dat lange tijd niet om te zetten naar doelpunten • Tot de extra tijd, toen verdediger Rod Fanni de enige en dus winnende treffer aantekende • Het elftal van trainer Elie Baup bezet mede door deze nipte winstpartij plaats twee met vijf punten achterstand op koploper Paris Saint-Germain, dat morgen op bezoek gaat bij FC Sochaux • Valenciennes bezet na deze wedstrijd plaats elf met 33 punten • • Celtic heeft zich uitstekend hersteld van het Champions League-verlies tegen Juventus (0-3) • In het eigen Celtic Park mocht Dundee United met zes geïncasseerde treffers terug naar huis: 6-2 • Dankzij Stuart Armstrong mocht Dundee nog hopen op iets moois • Efe Ambrose, na het duel met Juventus nog openlijk bekritiseerd door trainer Neil Lennon, maakte in de elfde minuut de achterstand ongedaan • Kris Commons (2x), Anthony Stokes (2x) en Joe Ledley maakten de andere treffers • Johnny Russel deed in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog iets terug • Celtic gaat na de 26ste wedstrijd nog altijd fier aan kop, met achttien punten voorsprong op nummer twee Motherwell • Dundee staat negende • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.