Eerste winst Club Brugge in 2013, weer verlies Booy

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• De Belgische topper tussen nummer vier SC Lokeren en nummer twee SV Zulte Waregem is geëindigd in een gelijkspel (1-1) • Vlak voor rust brak Thorgan Hazard de ban namens Zulte Waregem • Lokeren-middenvelder Walter kwam vervolgens in de rust binnen de lijnen en had zeven minuten nodig om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten • In een chaotische slotfase kregen beide ploegen nog kansen, maar het bleef bij 1-1 •

• Club Brugge heeft de eerste zege van het kalenderjaar bij kunnen schrijven • Thuis tegen OH Leuven werd het 3-1 • Met Ryan Donk in de basis kwam Club Brugge nog wel op achterstand door een treffer van Karel Geraerts vlak na rust • Toen OH Leuven na een uur met tien man kwam te staan door een rode kaart van Kenny Thompson zag Club Brugge de kans schoon om aan te zetten • Doelpunten van Maxime Lestienne, Lior Refaelov en Ivan Trickovski bezorgden Brugge de zege •

• Cercle Brugge heeft ook tegen KV Mechelen geen potten kunnen breken • De ploeg van trainer Foeke Booy verloor met 2-0 • Doelpuntenmakers waren Seth De Witte en ex-Roda JC-spits Mads Junker • Bij Cercle stond de Nederlandse spits Joey Godee de gehele wedstrijd in de basis • Cercle Brugge heeft veertien punten, vijf punten minder dan nummer vijftien Beerschot AC •

• RC Genk heeft geen fouten gemaakt in de uitwedstrijd tegen Beerschot AC • De ploeg van trainer Mario Been was dankzij twee doelpunten van Jelle Vossen met 0-2 te sterk • Door de overwinning deelt Genk momenteel de derde plaats met SK Lokeren • • Besiktas is Galatasaray weer tot twee punten genaderd • De uitwedstrijd tegen Elazigspor werd met 1-3 gewonnen • Marvin Zeegelaar werd na een uur, met een gele kaart op zak, gewisseld • Overigens kan Galatasaray weer uitlopen naar een voorsprong van vijf punten, als het zondag wint van Antalyaspor • • Celtic heeft de topper tegen Inverness Caledonion Thistle met 3-1 gewonnen • De directe achtervolger van The Bhoys kwam op eigen veld in de negende minuut nog wel op voorsprong door een goal van Nick Ross, maar Celtic herstelde de opgelopen schade • Bij rust stond het door toedoen van Kris Commons alweer 1-1, waarna Rami Gershon en Miku de zege veilig stelden • Celtic is onbedreigd koploper met een voorsprong van achttien punten op Inverness en Motherwell • Dinsdag wacht voor Celtic de eerste van twee confrontaties met Juventus in de achtste finales van de Champions League • • Youssouf Hersi is helemaal op zijn plek bij Western Sydney Wanderers • De Nederlander was ook tegen Newcastle Jets weer trefzeker (2-1) • Hersi zorgde voor de openingstreffer op aangeven van ex-Feyenoorder Shinji Ono • Daarmee maakte hij zijn derde doelpunt in de laatste twee wedstrijden • Western Sydney Wanderers heeft nu vijf keer op rij gewonnen en staat tweede in de A-League • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.