Opmerkelijke overstap Gudjohnsen van Cercle naar Club

Eidur Gudjohnsen laat Cercle Brugge al na drie maanden dienstverband achter zich. De IJslander stapt per direct over naar stadsgenoot en aartsrivaal Club Brugge.

Opmerkelijke overstap Gudjohnsen van Cercle naar Club

Zondagavond bereikte Cercle Brugge, waar Foeke Booy hoofdtrainer is, en Club Brugge een overeenstemming over een directe transfer van de aanvaller. Welk bedrag er gemoeid is met de transfer is niet bekend.

'Ik ben er van overtuigd dat Eidur zowel op het veld als naast het veld een positieve impact op de ploeg zal hebben', aldus Arnar Gretarsson, technisch directeur bij Club Brugge. 'Het is een op en top prof en hij zal zijn toegevoegde waarde voor het team snel tonen.'

Ook Gudjohnsen zelf was verguld met zijn overstap van de laagvlieger naar de Belgische topclub. 'Deze overstap maakt me zeer blij. Ik ben gevleid dat ik de stap naar deze ploeg kan zetten. Ik kijk er naar uit om terug op een hoger niveau te spelen en mee te strijden voor de prijzen. Ik wil ook Cercle Brugge gemeend succes wensen.'

De voormalige PSV-er (die ook nog voor Barcelona en Chelsea speelde) verbaasde begin oktober vriend en vijand door zijn handtekening onder een contract bij Cercle te zetten. De speler die in het verleden vaak met blessures kampte, tekende toen tot het einde van het seizoen. Ondanks zijn zes doelpunten in dertien gespeelde duels kon hij Cercle Brugge niet van de laatste plaats af helpen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's