Crisisclub Werder Bremen zit met clubicoon Pizarro in de maag

Reacties

Alsof de degradatiezorgen alleen nog niet voldoende zijn, zorgt clubicoon Claudio Pizarro nu ook nog voor problemen bij Werder Bremen. De 41-jarige spits, bezig aan zijn laatste seizoen in betaalde voetbal, is voor de tweede keer in twee weken tijd op het matje geroepen.

Crisisclub Werder Bremen zit met clubicoon Pizarro in de maag
© Pro Shots

Veteraan Pizarro was vorig seizoen als 'joker' vanaf de bank nog weleens belangrijk voor Werder, maar daar is in het lopende voetbaljaar geen sprake van. De aanvaller heeft in veertien competitieduels (allemaal invalbeurten) nog niet gescoord. Mede daardoor staat Werder na 21 speelronden voorlaatste in de Bundesliga, met slechts een punt meer dan hekkensluiter SC Paderborn.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Werder Bremen
34
8
7
19
42-69
-27
31
17
Fortuna Düsseldorf
34
6
12
16
36-67
-31
30
18
Paderborn
34
4
8
22
37-74
-37
20
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Er is dus sprake van serieuze degradatiestress en trainer Florian Kohfeldt had de spelers mede daarom wat regels meegegeven voor de afgelopen winterstop. Pizarro vierde vakantie in Thailand en poseerde op Instagram met een blikje bier in zijn hand. Bij terugkomst in Duitsland werd hij op het matje geroepen en dat gebeurt nu opnieuw.

Na de 0-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Union Berlin, waarin Pizarro een klein kwartier meedeed, stormde de spits de catacomben in. Dat terwijl Kohfeldt zijn spelers na iedere wedstrijd nog even toespreekt op het veld. Pizarro heeft met zijn directe gang naar de kleedkamer de gedragscode geschonden en moet op gesprek komen bij de technische leiding.

Volgens Duitse media is de kans groot dat Pizarro geschorst wordt voor de aankomende competitiewedstrijd tegen RB Leipzig. Dat wilde technisch directeur Frank Baumann niet bevestigen: 'We gaan hier met Claudio over praten. Verder kan ik er niets over kwijt', aldus de bestuurder tegen BILD.

Pizarro is bezig aan zijn vierde periode bij Werder en staat in de recordboeken als oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga. In de herfst zal hij in het Weserstadion een afscheidswedstrijd krijgen, om op die manier terug te kijken op een indrukwekkende loopbaan. De vraag is of Werder dan nog op het hoogste niveau actief is. Een andere vraag is of Pizarro nog wel de motivatie heeft voor deze degradatiestrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Pizarro
Meer over C. Pizarro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.