Zlatan (38) op weg naar AC Milan: kan hij Pizarro en Aduriz overtreffen?

Reacties

Zlatan Ibrahimovic (38) blijft een bijzondere speler. Naast zijn kwaliteiten en polariserende persoonlijkheid springt ook de leeftijd waarop hij als spits nog meedraait in het topvoetbal in het oog.

Zlatan (38) op weg naar AC Milan: kan hij Pizarro en Aduriz overtreffen?
© Pro Shots

Een terugkeer bij AC Milan lijkt aanstaande en het verleden leert dat de Fontein der Eeuwige Jeugd in Italië te vinden is. Francesco Totti en Gianluigi Buffon zijn de bekendste voorbeelden, maar ook buitenlanders op leeftijd als Franck Ribéry besluiten hun laatste jaren te slijten in de Serie A.

Naam Club Leeftijd
Claudio Pizarro Werder Bremen 41
Aritz Aduriz Athletic Bilbao 38
Sergio Floccari SPAL 38
Rodrigo Palacio Bologna 37
Jorge Molina Getafe 37
Fabio Quagliarella Sampdoria 36
Glenn Murray Brighton & Hove Albion 36

De meeste oude spitsen lopen dan ook rond in Italië. In de topvijf competities van Europa zijn zeven spitsen actief die ouder zijn dan 35 jaar (zie tabel). Wie zijn de beste voorbeelden voor Zlatan?

Claudio Pizarro
El Bombardero de los Andes is de oudste spits op hoog niveau. De 41-jarige Peruviaan liet al enkele keren zijn contract aflopen, om vervolgens doodleuk een nieuwe verbintenis te tekenen. De pinchhitter van Werder Bremen heeft de begeerte in aanloop naar de komende zomer alvast ingedamd: na zo'n zevenhonderd wedstrijden voor 1. FC Köln, Chelsea, Bayern München en Werder zal de oudste doelpuntenmaker van de Bundesliga er definitief een punt achter zetten.

Aritz Aduriz
Athletic Bilbao had wel voor eeuwig met de geboren Bask in de punt van de aanval willen spelen. Maar de tijd heeft ook vat gekregen op Aduriz. 'Ik zal het voetbal verlaten als dit seizoen erop zit', zei de 38-jarige spits voor aanvang van het seizoen met gevoel voor dramatiek. Zeven jaar geleden verliet hij Valencia en keerde hij terug in Bilbao. Sindsdien scoorden alleen de sterren van Real Madrid en Barcelona vaker in La Liga.

Fabio Quagliarella
Liefst zeven Italiaanse profclubs heeft Quagliarella gediend; nooit kwam hij in de verleiding om zijn geluk te beproeven in het buitenland. Het was een bijzonder beeld op de slotdag van het vorige seizoen: zijn ploeg Sampdoria versloeg Juventus en Quagliarella pakte op 36-jarige leeftijd de Capocannoniere door Cristiano Ronaldo af te troeven als topscorer van de Serie A. Dit seizoen bevindt het elftal uit Genua zich in zwaar weer en staat Quagliarella pas op een doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.