Crisisclub ADO profiteert niet optimaal van uitcomplex Heracles

Reacties

ADO Den Haag heeft voor de tweede week op rij een punt gepakt, maar schiet daar bijzonder weinig mee op. De laagvlieger verzuimde zaterdag volop te profiteren van de slechte uitbalans van Heracles Almelo, dat de zege op Ajax geen goed vervolg kon geven.

Crisisclub ADO profiteert niet optimaal van uitcomplex Heracles
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Beide ploegen leefden met totaal andere gevoelens toe naar de wedstrijd in Den Haag. Ga maar na: Heracles stuntte vorige week nog door thuis met 1-0 te winnen van koploper en regerend landskampioen Ajax, terwijl het ploeterende ADO een 0-2 voorsprong bij SC Heerenveen weggaf en uiteindelijk met slechts een puntje (2-2) huiswaarts keerde. Mede om die reden kregen trainer Alan Pardew en zijn selectie deze week tijdens de training bezoek van een groep boze fans, die zich meldden aan de rand van het veld en verhaal kwamen halen.

Die boze fans zagen zaterdagavond hoe ADO in een winderig Cars Jeans Stadion enthousiast begon en Heracles in het begin van de wedstrijd probeerde terug te drukken, maar niet echt tot kansen kwam. De beste mogelijkheid was aan de andere kant voor Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers, vorige week tegen Ajax nog de matchwinner. Hij schoot de bal na matig ingrijpen van ADO-verdediger Sam Stubbs echter in het zijnet. Dat was het meest opwindende moment in een slechte en nauwelijks vermakelijke eerste helft.

Ook Pardew had door dat er iets moest gebeuren en bracht kort na rust Crysencio Summerville voor Erik Falkenburg. Daarmee zorgde de Engelsman voor een opmerkelijke clash binnen de lijnen. Bij Heracles stond Mats Knoester namelijk in de basis. De verdediger speelde eind 2018 samen met Summerville bij Feyenoord Onder-19, toen een incident tussen de twee volledig escaleerde. Na een confrontatie kwam een familielid van de aanvaller de kleedkamer in om Knoester te lijf te gaan. Feyenoord stuurde Summerville na een schorsing uiteindelijk naar FC Dordrecht, niet veel later vertrok Knoester naar Almelo.

Voor ADO pakte de entree van Summerville zaterdag overigens goed uit. De bedrijvige aanvaller liet zich zien en de thuisploeg kreeg een enorme kans, maar Heracles-keeper Janis Blaswich redde op een grote kans van Omar Bogle. Na driekwart wedstrijd was Summerville te handig voor nota bene Knoester, maar Lex Immers en Aaron Meijers kregen de bal er na die knappe actie niet in. Aan de andere kant moest goalie Luuk Koopmans redding brengen op een schot van Silvester van der Water. Gescoord werd er uiteindelijk niet, ook niet na de tweede gele kaart voor ADO-verdediger Shaquille Pinas.

Heracles trekt de slechte uitvorm daarmee door. De laatste negen uitduels in de Eredivisie leverden slechts drie punten op, die kwamen voort uit drie gelijke spelen. Op 20 september 2019 was uitgerekend aartsrivaal FC Twente de laatste club die Heracles op bezoek kreeg en daar geen enkel punt aan overhield. Voor ADO is het punt een voorzichtige opsteker, maar voorlopig is het nog niet genoeg om de club uit de Hofstad uit het moeras van de Eredivisie-kelder te trekken.

ADO Den Haag Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.