Ajax-beul Dessers wil niet spreken over jongensdroom: 'Maar het voelt fantastisch'

Reacties

Ondanks enkele grote kansen bleef het tegen Ajax bij één treffer voor Cyriel Dessers. De Belgische spits straalde echter van oor tot oor: zijn vijftiende goal in de Eredivisie was de winnende tegen de Amsterdammers.

Ajax-beul Dessers wil niet spreken over jongensdroom: 'Maar het voelt fantastisch'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 0
Ajax
Ajax

Dessers kreeg vooral in de eerste helft enkele kansen om Ajax pijn te doen, maar hij bewaarde zijn moment voor in de slotfase. Een kwartier voor tijd zette hij Daley Blind slim weg en maakte hij het op geweldige wijze af. 'Het voelde goed, de bal stuiterde goed, dus ik dacht: ik pak 'm op de slof. Het is fantastisch dat we op deze manier de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken', glunderde de topscorer van de Eredivisie (zie afbeelding onder) na afloop voor de camera van de NOS.

Voor de wedstrijd tegen Ajax had Heracles in tien competitieduels slechts twee keer de volle buit gepakt. 'We hebben het heel moeilijk gehad', bekent Dessers. 'Ik vond dat het tegen Ajax voor het eerst echt beter was. Het is te hopen dat dit vertrouwen geeft en dat we de lijn door kunnen trekken.'

De assist op Dessers kwam van keeper Janis Blaswich, die luisterde naar de instructies van de spits. 'Ik seinde naar hem dat hij de bal naar de rechterkant moest spelen. Hij luisterde goed', lachte Dessers. 'Dit voelt heel goed. Ik wil niet zeggen dat het een jongensdroom is, de 1-0 maken tegen Ajax en dan winnen. Ik ben nu 25 jaar en het voelt echt fantastisch.'

Heracles gaat nu een wedstrijdreeks in tegen clubs uit het rechterrijtje. De club speelt achtereenvolgens tegen ADO Den Haag (uit), RKC Waalwijk (thuis), PEC Zwolle (uit) en Sparta Rotterdam (thuis). 

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.