Crisis Schalke maakt Huntelaar mogelijk noodverband

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar keert mogelijk sneller terug binnen de lijnen dan verwacht. Vanwege de spitsencrisis wordt hij noodgedwongen als optie overwogen.

Crisis Schalke maakt Huntelaar mogelijk noodverband

Huntelaar staat sinds 23 oktober 2016 aan de zijlijn door een enkelblessure. De 76-voudig international heeft inmiddels de training hervat. Maandag meldde hij zich voor het eerst bij de groep. Normaal gesproken is het voor een wedstrijd nog te vroeg.

Maar de nood is zo hoog bij het kwakkelende Schalke dat trainer Markus Weinzierl niet wil uitsluiten dat Huntelaar zaterdag tegen Bayern München zijn opwachting maakt. 'We zullen alles in overweging nemen, al past het niet in het gebruikelijke pad', zei de coach.

Weinzierl heeft namelijk een spitsenprobleem. Breel Embolo en Franco Di Santo zitten nog in de ziekenboeg. Guido Burgstaller en Eric Maxim Choupo-Moting dreigen door fysieke ongemakken ook weg te vallen. Beiden konden deze week niet het gebruikelijke trainingsprogramma afwerken.

De personele problemen vertalen zich volgens Weinzierl ook in de tegenvallende resultaten. 'Kern van ons probleem is dat we acht tot tien spitsendoelpunten missen', aldus de trainer van Schalke, dat zaterdag als nummer elf van de Bundesliga op bezoek gaat bij koploper Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.