Crisis bij Man United: 'Ten Hag maakte vier spectaculaire fouten'

Reacties

Het seizoen is pas twee wedstrijden onderweg, maar de Engelse media nemen nu al een crisis waar bij Manchester United. De ploeg van Erik ten Hag staat met nul punten en een doelsaldo van -5 op de onderste plek. De 4-0 nederlaag bij Brentford houdt de gemoederen bezig in Engeland. De druk op Ten Hag neemt toe, constateert de pers.

Crisis bij Man United: 'Ten Hag maakte vier spectaculaire fouten'
© Imago
Brentford
Brentford
4 - 0
Manchester United
Manchester United

Supporters van Brentford scandeerden tijdens het duel zelfs 'You're getting sacked in the morning' richting Ten Hag, die volgens de Daily Star vier 'spectaculaire fouten' maakte. De basisplaats voor Cristiano Ronaldo was de eerste: de veelbesproken aanvaller oogde 'redelijk hulpeloos' op het veld. Verder plaatst de krant vraagtekens bij de reserverol voor Scott McTominay, omdat Fred als enige controleur overbleef op het middenveld. Brentford zette hem voortdurend van de bal en blokkeerde de passlijnen, zag men.

Basisklant Chrisian Eriksen werd 'in fysiek en mentaal opzicht overklast' en wordt door Ten Hag niet op de beste manier ingezet, vindt het boulevardblad. En tot slot zorgt het besluit om de verdediging onveranderd te laten na de eerdere nederlaag tegen Brighton & Hove Albion voor onbegrip. De Daily Mirror deelt vernietigende rapportcijfers uit aan het elftal van Ten Hag. Geen enkele speler krijgt hoger dan een 3; Jadon Sancho en David de Gea moeten het zelfs doen met een 1. Lisandro Martínez wordt beoordeeld met een 2.

De 1 meter 75 lange Argentijn wordt door de Daily Mirror beschreven als een 'kleine' verdediger. 'Dat bleek ook wel bij het doelpunt van Ben Mee', doelt men op de 3-0, die tot stand kwam nadat Martínez aan de grond genageld bleef bij een hoge bal en het duel verloor van Mee. The Sun spreekt van een crisis voor Ten Hag en de zijnen. 'Oké Manchester United-supporters, nu mogen jullie in paniek raken', schrijft men. 'Erik ten Hag doet dat ook, ongeacht wat hij richting de buitenwereld zegt.' Wel vindt The Sun dat Ten Hag 'tijd verdient' om te bereiken 'waar niemand sinds Sir Alex Ferguson in is geslaagd'.

De Daily Mail rept over een 'beschamend' optreden van een 'droevig' elftal; volgens The Guardian beleefde Manchester United een 'nachtmerrie'. De London Evening Standard deelt toch nog één voldoende uit: voor invaller Tyrell Malacia. De linksback deed de volledige tweede helft mee en krijgt een 6 voor zijn optreden. 'Hij liet enkele keren zien alert te verdedigen, maar werd niet echt op de proef gesteld omdat Brentford behoudender ging spelen in de tweede helft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.