De Gea neemt schuld van United-afgang op zich en trekt erg pijnlijke conclusie

Reacties

David de Gea trekt het boetekleed aan na de beschamende 4-0 nederlaag bij Brentford. De keeper van Manchester United nam na afloop zélf het initiatief om voor de camera te verschijnen.

De Gea neemt schuld van United-afgang op zich en trekt erg pijnlijke conclusie
© Pro Shots
Brentford
Brentford
4 - 0
Manchester United
Manchester United

De Gea wilde graag zijn excuses aanbieden en bood zichzelf daarom aan bij Sky Sports. 'Ik heb mijn team vandaag drie punten gekost', zei de keeper. 'Het was een slechte prestatie van mij en een verschrikkelijke dag.' De Gea blunderde bij de openingstreffer van Josh Dasilva, door een houdbaar schot te laten glippen, en had ook schuld bij de tweede Brentford-goal.

'Soms moet ik de wedstrijd misschien wat beter lezen en voor de lange bal kiezen', zei De Gea schuldbewust over de treffer van Mathias Jensen. Even daarvoor had De Gea Christian Eriksen in de problemen gebracht. 'We hadden beter moeten reageren. Dit was een slecht optreden van ons.'

De Gea weet dat er nog heel veel werk aan de winkel is voor United. 'Wij zijn niet zoals andere teams, die op achterstand komen, maar dan alsnog met 5-1 of 6-1 winnen', trok de keeper een pijnlijke conclusie. 'Bij de wedstrijden waar het erom gaat heb je dappere en goede spelers nodig. We moeten hard blijven werken en de hoofden omhoog houden. Dit is het begin onder een nieuwe manager en er is nog veel om ons op te verbeteren.'

Tot slot kreeg De Gea de vraag hoe United het tij kan keren. 'Om eerlijk te zijn, zou ik dat niet weten', was de veelzeggende reactie. Volgende week komt Liverpool op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.