Courtois geniet van rust na vertrek Navas: 'Het hielp mij niet meer'

Reacties

Thibaut Courtois heeft zijn doel bereikt: hij is onbetwist basisspeler bij Real Madrid. De Belgische keeper geeft aan dat het zomerse vertrek van Keylor Navas hem zeker heeft geholpen.

Courtois geniet van rust na vertrek Navas: 'Het hielp mij niet meer'
© Pro Shots

Courtois maakte zo'n anderhalf jaar geleden de overstap van Chelsea naar Real en kreeg in zijn eerste seizoen in Estadio Santiago Bernabéu te maken met de nodige kritiek. Met Navas als directe concurrent was er geen ruimte om te verslappen en supporters en media lieten meermaals hun voorkeur voor de Costa Ricaan blijken. Zo werd het een moeilijk eerste seizoen voor Courtois bij Real.

In de afgelopen transferperiode vertrok Navas naar Paris Saint-Germain en kwam Alphonse Aréola terug als vervanger. Na een moeizame fase van Courtois in het lopende voetbaljaar werd er ook even geschreeuwd om een basisplek voor deze nieuwe doelman, maar Zinedine Zidane hield het vertrouwen in Courtois. En nu lijkt het keepersdebat gesloten en is de 27-jarige Belg zeker van zijn plek onder de lat.

Courtois geniet van de relatieve rust die hij nu ervaart. 'Keylor was een collega en we probeerden elkaar altijd te helpen. Maar op het einde hielp het mij niet meer', zegt de keeper in gesprek met Marca over de concurrentiestrijd met Navas. 'Het was meer iets dat leefde in de buitenwereld. Wij waren gewoon twee keepers die hard trainden en de strijd met elkaar aan gingen.'

'Dat gebeurt nu ook nog', vervolgde Courtois, 'want Alphonse is ook een geweldige keeper. Voor mij is er niets veranderd in wat ik iedere dag moet laten zien. Maar er lijkt minder discussie te zijn in de buitenwereld.' Courtois speelde dit seizoen vijftien van de achttien competitiewedstrijden voor Real, dat twee punten achterstaat op koploper Barcelona. Courtois en co hervatten het seizoen in La Liga op 4 januari tegen Getafe.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.