'De fragiele Courtois bevindt zich in het oog van de orkaan'

Reacties

Thibaut Courtois werd een jaar geleden door Real Madrid met veel bombarie overgenomen van Chelsea, maar de Belgische goalie is nog altijd niet onomstreden. Spaanse media luiden de noodklok. 'Het debat en de discussie blijven Courtois achtervolgen.'

'De fragiele Courtois bevindt zich in het oog van de orkaan'
PSG
PSG
3 - 0
Real Madrid
Real Madrid

De ironie die schuilging in PSG - Real Madrid (3-0) van afgelopen woensdag, was ook Spaanse media niet ontgaan. De zomerse transfer van Keylor Navas van De Koninklijke naar de Parijse miljardenformatie moest niet één, maar twee keepersvraagstukken oplossen. Enerzijds moest de Costa Ricaan in Parijs de stabiele factor worden die Alphonse Aréola, Kevin Trapp en good-old Gianluigi Buffon er maar nooit echt wisten te worden. Anderzijds zou zijn vertrek uit Madrid (in ruil voor Aréola) ervoor moeten zorgen dat de bekritiseerde Courtois wat steviger in het zadel zou komen te zetten. Met het vertrek van zijn ervaren concurrent zou zijn positie een stuk zekerder zijn.

Niets blijkt minder waar. Uitgerekend naar aanleiding van het duel tussen de twee ploegen (waarin Navas moeiteloos de nul hield en Courtois drie keer moest vissen) is in Spanje de discussie over de Belgische goalie volledig opgelaaid. Conclusie: Real Madrid heeft PSG geholpen met het vertrek van Navas, maar zit zelf nog altijd in de keeperspenarie. Dat was - volgens velen - vorig seizoen al zo. Courtois maakte lang niet altijd een betrouwbare indruk, onder meer de vrije trap die Lasse Schöne tijdens het historische Champions League-duel namens Ajax ineens in de verre hoek krulde, werd de Belg zwaar aangerekend. 

Zidane hoopte dit seizoen dus een einde te maken aan die onrust, door Navas te laten gaan. Maar uitgerekend tegen PSG maakte Courtois woensdagavond bepaald geen solide indruk, zonder nou echt grote fouten te maken. Vooral bij de eerste goal van Ángel Di María (in de korte hoek) leek het alsof hij iets meer had kunnen doen, bij diens tweede treffer (schot vanaf randje zestien) stond hij op het verkeerde been. De conclusie in Spanje is helder: de keeper biedt niet de zekerheid die bij een club als Real hoort. 'De fragiele Courtois bevindt zich in het oog van de orkaan', zo schrijft sportkrant Marca.

De cijfers spreken ook al niet echt in zijn voordeel. In vijf officiële wedstrijden moest Courtois dit seizoen al negen keer vissen, in veertig optredens incasseerde hij 57 tegentreffers. In totaal wist hij al vijftien wedstrijden op rij niet de nul te houden. 'Real Madrid haalde met Courtois een van de beste keepers ter wereld binnen, zo werd gesteld, maar de Belg heeft dat nog altijd niet bewezen', zo is het oordeel van Marca hard. 'Het is waar dat zijn verdedigers hem niet helpen. Iedere tegenstander die op de Real-deur klopt, wordt door de defensie vrolijk binnen gelaten. Maar het debat en de discussie blijven Courtois achtervolgen.'

VI's Süleyman Öztürk bespreekt de woensdagwedstrijden in de Champions League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.