Cornellà-doelman schrijft historie en krijgt presentje van Barcelona

Reacties

Clubs die deze maand nog graag een keeper willen aantrekken doen er wellicht goed aan om aan te kloppen bij Cornellà. De 21-jarige Ramón Juan eiste daar donderdag de hoofdrol op tegen Barcelona. In het Copa del Rey-duel schreef de jonge keeper geschiedenis door twee strafschoppen te keren.

Cornellà-doelman schrijft historie en krijgt presentje van Barcelona
© Imago
Cornellà
Cornellà
nv
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Wat de spelers van Barcelona in de reguliere speeltijd ook probeerden tegen derdedivisionist Cornellà, telkens lag Juan in de weg. De keeper had wellicht ook gezien dat zijn collega José Juan van Alcoyano een dag eerder de show stal tegen Real Madrid. Waar de Madrilenen na verlenging moesten buigen, won Barcelona wel. Desondanks waren de ogen na afloop vooral gericht op de doelman van Cornellà.

Tot frustratie van Barcelona-trainer Ronald Koeman keerde Juan de penalty's van zowel Miralem Pjanic als Ousmane Dembélé. Volgens Spaanse media gebeurde het Barça nog nooit dat in één wedstrijd twee penalty's werden gepakt. Juan had zijn huiswerk gedaan, vertelde hij na afloop. 'Ik heb het er vooraf met onze keeperstrainer over gehad. Voor een deel was het intuïtie. Maar ik zal bekennen dat ik de strafschoppen van Pjanic bij Juventus heb bekeken, hij schiet vaak naar rechts. Bij Dembélé was het puur intuïtief. Iets in me zei dat ik moest blijven staan', zei Juan tegen DAZN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk moest Juan in de verlenging alsnog vissen na goals van Dembélé en Martin Braithwaite, maar de doelman kreeg na afloop genoeg lof. Ook van zijn collega Marc-André ter Stegen, die op de bank zat en hem zijn shirt overhandigde. Juan, die net als Petr Cech een helm draagt, hield eerder deze maand al de nul toen Cornellà in de tweede bekerronde met 1-0 won van Atlético Madrid. Hij keepte in totaal al meer dan tachtig wedstrijden voor de buurclub van Barcelona.

Dat Cornellà toch nog verloor deed voor Juan weinig af aan zijn droomavond. 'Dit is wel Barcelona, een ploeg met veel spelers die ons kapot kunnen spelen', gaf Juan toe. 'Wij hadden ook nog eens veel blessures en we kwamen in de eindfase wat energie tekort.' Dat hij historie had geschreven door twee penalty's te keren, wist de doelman niet. 'Ik heb nog nooit twee penalty's gepakt, zelfs niet in een reeks.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.