41-jarige keeper die Real frustreerde krijgt 'appartement aan strand' in vooruitzicht

Reacties

Veel meer David vs Goliath wordt het niet: Alcoyano, een club die jaarlijks net zoveel omzet als dat Eden Hazard per maand verdient bij Real Madrid, schreef woensdagavond bekerhistorie door De Koninklijke te vloeren in het Copa del Rey-toernooi.

41-jarige keeper die Real frustreerde krijgt 'appartement aan strand' in vooruitzicht
© Pro Shots
Alcoyano
Alcoyano
nv
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Spelers die elkaar om de nek vliegen, extatisch geschreeuw en een oorverdovend gejuich: voor de selectie en de technische staf van Alcoyano was de bekerconfrontatie tegen Real Madrid al bij de loting op 8 januari geslaagd. Het gevolg bekeek de loting in een wat gedateerd clubhuis waar de dag daarvoor mogelijk een bingoavond was geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op zeer korte termijn kan de club uit de Segunda División B, het derde niveau in Spanje, opnieuw de kantine reserveren voor een lotingfestijn. Na het elimineren van Huesca legde Alcoyano woensdagavond Real Madrid over de knie. Natuurlijk gaat het in Spanje over de malaise bij De Koninklijke en de positie van Zinedine Zidane. De dadendrang van Alcoyano krijgt echter net zoveel aandacht.

Vooral José Juan Figueiras staat in de schijnwerpers. Wat de spelers van Real Madrid ook probeerden: de 41-jarige doelverdediger bleek bijna niet te passeren. Juan verrichtte liefst tien reddingen; geen enkele sluitpost die dit seizoen aantrad tegen De Koninklijke noteerde betere cijfers. 'Als hij me nu vraagt om een appartement voor op het strand, dan stem ik daarmee in', zo jubelde voorzitter Antonio Justicia woensdagavond in gesprek met Cadena COPE. De preses is pas een maand in functie. 'Mijn eerste wedstrijd was tegen Huesca en dan nu dit…'

Zidane over uitschakeling Real Madrid

Trainer Vicente Parrás stak de loftrompet over zijn doelman. 'José Juan was fenomenaal. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal, hoe hij zich altijd weer opstelt tijdens de trainingen. Ik zal deze avond nooit vergeten. Ik had graag mijn zoon meegenomen naar deze wedstrijd, maar door de hele coronasituatie bleek dat helaas niet mogelijk.'

Juan is al 35 jaar actief als keeper, voornamelijk in de lagere divisies. Eind jaren negentig debuteerde de in Vigo geboren sluitpost al als prof. 'Ik ben een harde werker. Alles wat ik heb bereikt, dank ik aan mijn volharding', blikte de routinier aan de vooravond van de clash met Real Madrid vooruit in gesprek met El Confidencial. 'Nee, ik ben niet nerveus. Al zal ik vlak voor de aftrap wel wat kriebels voelen. Maar dat is alleen maar goed, dan ben ik extra scherp.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voorzitter Justicia moet nu snel om tafel met de spelers. 'Over bonussen hebben we nog niet concreet gesproken. Er is wel iets over gezegd, maar ik denk dat we nu opnieuw moeten onderhandelen, haha.' Gouden bergen hoeven de selectieleden van de stuntclub niet te verwachten. 'We werken met een budget van 700.000 à 800.000 euro.' Ter vergelijking: ondanks alle coronaschade verwacht Real Madrid dit seizoen dik zeshonderd miljoen euro om te zetten.

Wat de prestatie van Alcoyano extra bijzonder maakt, is dat de club in de slotfase in ondertal speelde door een rode kaart van Ramon López. Al past zo'n heroïsche prestatie wel in het DNA van de club. Tot woensdagavond was Alcoyano namelijk vooral bekend van een spreekwoord: 'Tener más moral que el Alcoyano' (je hebt nog meer moraal dan Alcoyano). Daarmee werd verwezen naar een wedstrijd die de club in de jaren vijftig speelde en waarin het ondanks een achterstand van 0-13 maar blééf gaan.

Benieuwd hoe ver deze vechtlust Alcoyano nog gaat brengen in het nu al historische Copa del Rey-toernooi van 2020/21.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Alcoyano
Meer over Alcoyano
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.