Koeman foetert na bekerontsnapping Barça: 'Dit is onacceptabel'

Ronald Koeman zag Barcelona donderdag met heel veel moeite winnen in het toernooi om de Copa del Rey. De Catalanen blameerden zich tegen Cornellà door pas na verlenging te winnen door goals van Ousmane Dembélé en Martin Braithwaite. Koeman zag zijn ploeg twee strafschoppen missen.

Cornellà
Cornellà
nv
0 - 2
Barcelona
Barcelona

'We waren niet effectief genoeg en dat kan niet bij een club als Barcelona', sprak een boze Koeman na afloop tegen de Spaanse pers. In de reguliere speeltijd faalde zowel Miralem Pjanic als Dembélé vanaf elf meter. Koeman gaf Lionel Messi en Frenkie de Jong rust. 'We hadden het eerder moeten afmaken. Het is niet serieus te nemen dat we twee strafschoppen missen. Dat mag niet gebeuren, dat is onacceptabel.'

Cornellà-doelman Ramón Juan was de grote held, want hij keerde de strafschoppen van Pjanic en Dembélé. 'Ik begrijp het niet, want normaal gesproken hebben we genoeg spelers die een penalty kunnen benutten. Misschien vonden ze het eng, ik heb geen idee. De laatste weken maken we het onszelf onnodig moeilijk. We krijgen geen rust in de wedstrijd. Als we een van die penalty's hadden gemaakt, was er niets aan de hand.'

De Spaanse journalisten gingen nog even door met vragen over de strafschoppen. 'Er is niet bijster veel druk als je een penalty neemt', vervolgde Koeman. 'Er is geen publiek, je moet gewoon koel blijven en scoren. Iemand kan altijd een keer missen, maar twee keer missen in een wedstrijd als deze is niet normaal. We moeten dit analyseren. Hoe kon het dat we opnieuw honderdtwintig minuten moesten spelen? Dit moet beter.'

Uitputtingsslag
Voor Barcelona was het de derde keer op rij dat er een verlenging nodig was. Eerder gebeurde dat al in de Super Cup-ontmoetingen met Real Sociedad (winst na strafschoppen) en Athletic de Bilbao (2-3 verlies na verlenging). 'De vermoeidheid stapelt zich op', schrijft de Spaanse krant Sport. 'Het had een dag moeten worden waarop Barcelona makkelijk wint en de volgende ronde bereikt, maar het had niet erger kunnen worden voor Koeman. Oké, uitschakeling was nóg erger geweest. Maar drie keer een verlenging in acht dagen, daar had niemand op gehoopt.'