Conte heeft Hazard terug en legt het bij met Belgische bondscoach

Reacties

Antonio Conte kan dit weekend weer beschikken over Eden Hazard, die in juni bij de nationale ploeg van België een zware enkelblessure opliep. Op de persconferentie voor de competitiewedstrijd tegen Leicester City gaat de manager van Chelsea in op de situatie rond Hazard.

Conte heeft Hazard terug en legt het bij met Belgische bondscoach

De sterspeler van de regerend landskampioen speelde dit seizoen nog geen officieel duel in de Premier League, alhoewel hij al wel uitkwam voor de beloften van Chelsea en voor De Rode Duivels. Vooral over dat laatste feit sprak Conte eerder zijn verbazing al uit. 'Als Hazard er klaar voor zou zijn, waarom speelt hij dan niet voor ons?', vroeg de Italiaan zich af voor de interlandperiode.

Hazard speelde uiteindelijk mee in twee interlands voor België. Hij was basisspeler in de met 9-0 gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar en viel zestien minuten voor tijd in tegen Griekenland. Hazard is dus mogelijk weer inzetbaar in de vierde speelronde van de Premier League. 'Het gaat nu hard en hij verbetert zich snel', beseft Conte zich. 'Ik denk dat ik weer op hem kan rekenen. Ik moet nog een beslissing maken over het aantal speelminuten dat hij kan maken, maar hij is in ieder geval weer beschikbaar.'

Tijdens de persconferentie suste Conte ook de gemoederen over de kleine rel voor de interlandperiode. 'Ik heb een goed gesprek gehad met Roberto Martínez (de bondscoach van België, red.). Ik was erg blij voor Hazard dat hij weer speelde.'

Chelsea staat na drie wedstrijden in Engeland op de zesde plek. De club verloor in de eerste speelronde verrassend van Burnley en staat op zes punten. Voor Danny Drinkwater wordt het overigens een bijzondere wedstrijd, hij werd op de laatste dag van de transferperiode door Chelsea overgenomen van Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.