Confed Cup: Egypte verrast afwachtend Italië

De strijd om de Confederations Cup dreigt voor Italië uit te lopen op een teleurstelling. Egypte bracht de wereldkampioen in de problemen (1-0).

Egypte voelde zich maandag met de 4-3 nederlaag tegen Brazilië tekort gedaan door een strafschop in de blessuretijd. De ploeg van bondscoach Hassan Shehata haalde drie dagen later zijn gram door Italië te verslaan.

Vijf minuten voor rust maakte Mohamed Sulieman de enige treffer in Johannesburg. De middenvelder van Ismaily kopte raak uit een corner van Mohamed Aboutreika. Maar de aandacht ging ook uit naar Essam El Hadary (foto). De keeper hield met enkele knappe reddingen Egypte op de been.

Italië kreeg met de nederlaag de rekening gepresenteerd voor de afwachtende tactiek. Pas gaandeweg de tweede helft voerde de ploeg van coach Marcello Lippi de druk op het Egyptische doel op. Vincenzo Iaquinta, invallers Luca Toni en Riccardo Montolivo hadden de beste kansen op de gelijkmaker maar vonden El Hadary op hun weg.

Italië staat door de nederlaag voor de zware opgave de groepsfase van de strijd om de Confederations Cup te overleven. De Squadra Azzurra moet winnen van Brazilië, waar Egypte nog een wedstrijd tegen Amerika wacht. Zowel Egypte als Italië heeft drie punten.