Confed Cup: Rossi en De Rossi bezorgen Italië overwinning

Italië heeft zijn eerste wedstrijd in het toernooi om de Confederations Cup gewonnen van de Verenigde Staten. Giuseppe Rossi en Daniele De Rossi bezorgden hun land de overwinning: 3-1.

Verenigde Staten speelde bijna een uur met tien man, nadat Ricardo Clark in de 33ste minuut van het veld werd gestuurd na een overtreding op Gennaro Gattuso. Kort daarna leek Italië op voorsprong te komen, maar de eigen treffer van Jonathan Bornstein werd afgekeurd omdat Mauro Camoranesi achter de verdediger in buitenspelpositie stond.

In de veertigste minuut kregen de Verenigde Staten een strafschop na een overtreding van Giorgio Chiellini op Jozy Altidore. Landon Donovan benutte de penalty en zette de 1-0 op het bord. Na een klein uur spelen kwam Italië langszij. Giuseppe Rossi bemachtigde de bal op het middenveld en met een hard schot liet hij Tim Howard van grote afstand kansloos.

Twaalf minuten later maakte Daniele De Rossi de 2-1 in het voordeel van Italië. De middenvelder van AS Roma haalde ook van grote afstand uit en doordat het zicht van Howard werd belemmerd, verdween de bal in de verre hoek. In de blessuretijd schoot Rossi na mooi voorbereidend werk van Andrea Pirlo zijn tweede treffer van de avond binnen.