Confed Cup: Brazilië pas in blessuretijd langs Egypte

Brazilië heeft zijn eerste wedstrijd in de strijd om de Confederations Cup winnend afgesloten (4-3). De kampioen van Zuid-Amerika won van Egypte dankzij een benutte strafschop in blessuretijd.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar door een handsbal op de doellijn van Ahmed Al-Muhammadi kreeg Brazilië een penalty. Kaká ontfermde zich over het buitenkansje en schoot De Goddelijke Kanaries vanaf elf meter naar de overwinning.

Halverwege leek Brazilië op weg naar een eenvoudige zege, toen het land ruim leidde. Kaká had de score in de vijfde minuut geopend na een knappe individuele actie en na de snelle gelijkmaker van Mohamed Zidan maakten Luís Fabiano en Juan er met twee rake kopballen 3-1 van.

Egypte kwam echter goed uit de startblokken in de tweede helft. Mohamed Shawky en opnieuw Zidan scoorden in de 54ste en 55ste minuut, waardoor het weer gelijk stond. Het duel leek af te stevenen op een remise, totdat Brazilië optimaal profiteerde van de fout van Al-Muhammadi, die daarvoor de rode kaart kreeg.