Complimenteuze Slot legt uit waarom hij vasthoudt aan Nieuwkoop

Reacties

Arne Slot is zeer tevreden over de manier waarop Bart Nieuwkoop de rol van rechtsbuiten invult bij Feyenoord. De coach van de Rotterdammers legde uit waarom de verdediger, net als tegen PSV, ook in het thuisduel met FC Twente voorin start.

Complimenteuze Slot legt uit waarom hij vasthoudt aan Nieuwkoop
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
FC Twente
FC Twente

Feyenoord kegelde midweeks met Nieuwkoop als rechtsbuiten PSV uit het bekertoernooi. Slot zag geen reden de verdediger eruit te halen. 'Tegen PSV deed hij het niet alleen verdedigend uitstekend, maar gaf hij ons aanvallend ook wat extra's. Hij is een speler die aanvallend heel veel diepgaat zonder bal. Dat is iets wat ik graag meer zou willen zien bij ons. Bart brengt ook heel veel fanatisme en enthousiasme. Als je dan een heel goede wedstrijd gespeeld hebt en je moet weer een grote wedstrijd, want dat is Twente-thuis, dan is er veel voor te zeggen om het te laten staan', zo legde Slot bij ESPN uit.

Behalve over Nieuwkoop kreeg de Feyenoord-trainer ook vragen over spits Santiago Giménez, die al een tijdje op zoek is naar een goal. Slot denkt niet dat de Mexicaanse international daar van in de war raakt. 'Hij heeft vaak genoeg kansen gemist en dan gaat het publiek zingen en scoort hij daarna. Het gaat er ook om wat je doet zonder bal. Hij is bijna bij elke kans betrokken, dus hij gaat wel weer scoren. Bovendien vind ik dat hij zonder bal veel beter is dan een half jaar geleden.'

In de rug van Giménez opereert Thomas van den Belt, die zondag tegen Twente zijn basisdebuut maakt. En dat terwijl hij toch al een half jaar onder contract staat in De Kuip. 'Maar Wieffer heeft er ook een half jaar over gedaan', counterde Slot. 'Het is dus niet ongebruikelijk dat spelers tijd nodig hebben bij ons. Hij heeft zich goed ontwikkeld en laat op trainingen en in invalbeurten goede dingen zien, als er dan iemand niet bij is… Dan is dit het moment om hem te laten starten. Hij kan het nu laten zien', zo verwees Slot ook naar Calvin Stengs, die overbelast is en om die reden ontbreekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.