Volgende tegenvaller voor PSV: Feyenoord kegelt succesploeg uit beker

Reacties

Feyenoord heeft woensdag ten koste van PSV de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker bereikt. Na twee eerder nederlagen tegen de ploeg van Peter Bosz zegevierden de Rotterdammers deze keer dankzij een treffer van Quinten Timber. Een penaltyclaim van PSV maakte in de tweede helft nog de tongen los.

Volgende tegenvaller voor PSV: Feyenoord kegelt succesploeg uit beker
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PSV
PSV

Feyenoord en PSV troffen elkaar voor de derde keer dit seizoen in De Kuip. In augustus won PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1) en in de competitie waren de Eindhovenaren in december ook te sterk (1-2). De Rotterdammers waren er in eigen huis dan ook op gebrand om nu wel te winnen van PSV. Trainer Arne Slot koos daarbij voor Bart Nieuwkoop als verkapte rechtsbuiten. De oefenmeester legde voor de wedstrijd uit dat hij eigenlijk niet anders kon.

Met Nieuwkoop in de basis kreeg Feyenoord de eerste kans op een goal. Santiago Giménez schoot de bal laag en hard in en zag Joël Drommel redden. De keeper van PSV kreeg in het bekertoernooi weer de kans van Bosz. Zijn collega aan de andere kant van het veld, Justin Bijlow, liet het publiek in De Kuip kort daarna schrikken toen hij een terugspeelpass van Mats Wieffer verkeerd aannam. PSV profiteerde echter niet van dat moment.

Het aantal kansen viel in die fase van de wedstrijd ietwat tegen. Igor Paixão schoot de bal over het doel na een voorzet van Nieuwkoop. Na een half uur was het wel Feyenoord dat de leiding nam. Via Wieffer en Quilindschy Hartman kwam de bal terecht bij Timber, die ondanks de vele tegenstanders om zich heen ruimte creëerde en Drommel kansloos liet met een schot in de linkerhoek. Bijlow voorkwam daarna dat PSV op gelijke hoogte kwam door een inzet van Guus Til te keren.

Klik op de tekst in het bericht om de video op X te bekijken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bosz zag in de eerste helft dat het anders moest en wisselde bij het einde van de rust Malik Tillman en André Ramalho. Voor hen kwamen Mauro Júnior en Patrick van Aanholt, wat tot gevolg had dat Jerdy Schouten weer achterin kwam te staan. Met de dubbele wissel kreeg PSV ook een dubbele kans. Johan Bakayoko en Til waagden kort na elkaar pogingen, maar Bijlow lag opnieuw in de weg.

Penaltyclaim
Met Noa Lang als invaller voor Hirving Lozano hoopte PSV daarna weer op de 1-1. Lang leidde een counterkans in met een steekpass op Til, die op zijn beurt aflegde op Bakayoko. Til kreeg de bal vervolgens terug en schoot raak, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Zo ging de treffer niet door en was er teleurstelling bij Lang, die eerder tevergeefs bij arbiter Dennis Higler smeekte om een strafschop na een tackle van Wieffer. VAR Clay Ruperti zag hier ook geen overtreding in. Het was vooral de vraag of Wieffer de bal speelde, maar Ruperti liet Higler niet naar het scherm komen. Lang kreeg ook nog de gele kaart voor zijn opmerkingen richting de scheidsrechter.

Klik op de tekst in het bericht om de video op X te bekijken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV ging in de slotfase voor een slotoffensief met Yorbe Vertessen en Ricardo Pepi als invallers binnen de lijnen, maar een gelijkmaker volgde niet meer. Zo kregen de Eindhovenaren voor de tweede keer in korte tijd een tik. Afgelopen zondag kwam PSV in de Eredivisie niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht; het eerste puntenverlies van dit seizoen in de competitie. Feyenoord treft begin februari AZ in de kwartfinale. De Rotterdammers spelen opnieuw thuis.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.