Coëfficiëntenvolksfeest: Nederland beste dit seizoen dankzij Ajax-zege

Reacties

Dankzij de overwinning van Ajax op Besiktas is Nederland dit seizoen het best presterende land op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Daar horen natuurlijk de nodige kanttekeningen bij, maar het is illustratief voor hoe goed de Eredivisie-clubs presteren.

Coëfficiëntenvolksfeest: Nederland beste dit seizoen dankzij Ajax-zege
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Nederland staat deze jaargang op een coëfficiënt van 5,200, waarmee Zweden en Zwitserland worden afgetroefd. De gerenommeerde landen schitteren nog door afwezigheid in de bovenste regionen. Dat is heel normaal voor deze tijd van het jaar, omdat de meeste van hun clubs pas in september zijn begonnen aan hun Europese campagne.

Veel interessanter is het om te kijken naar de prestaties sinds medio 2018. Op die rangschikking - dus de cyclus 2018-2023 - bezet Nederland de zevende plaats, op ruim een punt van Frankrijk. Stijgt de Eredivisie een plekje, dan mag de toptwee rechtstreeks de Champions League in.

In de cyclus 2017-2022 zal Nederland maximaal als zevende eindigen, wat alles te maken heeft met het catastrofale seizoen 2017/18, toen Ajax en PSV in de zomer al werden uitgeschakeld.

Situatie dit seizoen:

Land: Coëfficiënt:
Nederland 5,200
Zweden 4,875
Zwitserland 4,500
Israël 4,250
Polen 4,125
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.