Cocu slachtoffert Kadioglu wegens straf UEFA

Reacties

Trainer Phillip Cocu heeft Ferdi Kadioglu buiten de Europese selectie van Fenerbahçe gelaten. Ook een van de andere zomeraankopen, doelman Berke Özer, ontbreekt op de 23-koppige lijst die de Turkse club heeft ingeleverd bij de UEFA voor het tweeluik met Benfica in de derde voorronde van de Champions League.

Cocu slachtoffert Kadioglu wegens straf UEFA

Meerdere Turkse media melden dat Cocu het tweetal noodgedwongen heeft gepasseerd vanwege de afspraken die Fenerbahçe heeft gemaakt met de UEFA in het kader van Financial Fair Play. De nummer twee van afgelopen seizoen mag niet meer uitgeven dan de inkomsten op de transfermarkt.

Aangezien alleen de Braziliaan Fernandão geld in het laatje bracht (voor circa drie miljoen euro naar Al-Wahda), is er in de UEFA-selectie slechts plek voor André Ayew, voor anderhalf miljoen euro gehuurd van Swansea City, en Baris Alici, voor hetzelfde bedrag overgekomen van Altinordu FK.

Behalve de van NEC overgenomen Kadioglu ontbreken ook de geblesseerden Aatif Chahechouhe en Ismail Köybasi in de selectie van Cocu. Salih Uçan is gepasseerd door de Nederlandse coach, die het volgende week en de week daarna opneemt tegen Benfica voor een plek in de play-offs.

De Europese selectie van Fenerbahçe

Doel: Volkan Demirel, Carlos Kameni, Erten Ersu.

Verdediging: Hasan Ali Kaldirim, Mauricio Isla, Sener Özbayrakli, Roman Neustädter, Martin Skrtel, Yigithan Güveli.

Middenveld: Mehmet Topal, Alper Potuk, Ozan Tufan, Giuliano, Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Barıs Alici, Mathieu Valbuena, Oguz Kagan Güçtekin, Serhat Kot, Josef de Souza, Eljif Elmas.

Aanval: Roberto Soldado, André Ayew.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.