Ajax in mogelijke play-off tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag

Reacties

Als Ajax in de derde kwalificatieronde van de Champions League afrekent met Standard Luik, dan stuit het in de play-offronde van de zogeheten leagueroute op Dinamo Kiev of Slavia Praag.

Ajax in mogelijke play-off tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag

Die conclusie kan worden getrokken nu de UEFA aan VI heeft bevestigd dat clubs uit Rusland en Oekraïne elkaar om politieke redenen niet kunnen treffen bij de loting. Hoewel eerst nog de derde voorronde moet worden afgewerkt, heeft maandag al de ceremonie voor de play-offs plaats.

Bij die loting genieten Benfica en Dinamo Kiev op basis van hun UEFA-coëfficiënt een geplaatste status. Als voor deze clubs in de derde voorronde het doek valt, nemen hun 'beulen' Fenerbahçe en Slavia Praag die status over. Doordat Dinamo Kiev niet mag loten tegen Spartak Moskou (dat aantreedt tegen PAOK Saloniki), staat het vast dat de Oekraïense club of Slavia Praag op Ajax of Standard Luik stuit.

Saillant detail is dat Dinamo Kiev in 2010 al eens de laatste - genomen - horde voor Ajax was op weg naar de Champions League. Sindsdien struikelden Nederlandse clubs altijd in de voorronde. Aan Slavia Praag bewaren de Amsterdammers juist slechte herinneringen. De Tsjechische club hield Ajax in 2007 uit het hoofdtoernooi.

Voor het eventueel zover is, moet Ajax dus eerst nog Standard Luik verslaan. Deze wedstrijden worden afgewerkt op de dinsdagen 7 en 14 augustus. In de weken daarna staan de duels in de play-offronde op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.