Cocu haalt NEC-parel Kadioglu naar Fenerbahçe

Reacties

Ferdi Kadioglu heeft een absolute droomtransfer te pakken. Het pas achttienjarige talent verruilt NEC voor de Turkse topclub Fenerbahçe. De aanvallende middenvelder gaat daar samenwerken met de nieuwe trainer Phillip Cocu.

Cocu haalt NEC-parel Kadioglu naar Fenerbahçe

De nota bene in Arnhem geboren Kadioglu debuteerde in augustus 2016 op zestienjarige leeftijd onder trainer Peter Hyballa in de Eredivisie. Dat seizoen zou NEC uiteindelijk degraderen naar de Jupiler League, maar desondanks bleef de gewilde jongeling in Nijmegen. Met NEC slaagde Kadioglu er vorig seizoen niet in om direct terug te promoveren naar de Eredivisie, waarop het talent nu de overstap maakt naar Turkije, het land van zijn vader.

Daar komt hij onder de vleugels van Cocu, die eerder deze zomer PSV na vijf jaar achter zich liet om voor het avontuur in de Süper Lig te gaan. Cocu lijkt Kadioglu vooral te zien als een versterking voor de toekomst. Kadioglu heeft een contract voor vier jaar getekend in Istanbul.

'Ik ben enorm blij en trots dat ik deze geweldig mooie stap kan en mag maken', zegt Kadioglu op de website van NEC. 'Uiteraard zal ik iedereen in en rondom de club enorm gaan missen, want ik loop hier vanaf mijn jongste jaren rond. NEC en haar supporters zitten voor altijd in mijn hart en ik wil iedereen in en rondom de club, van supporters tot vrijwilligers, heel hartelijk danken voor de fantastische tijd die ik hier heb gehad.'

NEC heeft niet alleen een transfersom, maar ook een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen. 'Het is voor NEC uiteraard een gemis dat we een speler als Ferdi kwijt raken', zegt technisch directeur Remco Oversier. 'Maar op deze transfer mogen en moeten we ook met z'n allen opnieuw enorm trots zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.