Erwin Koeman wordt assistent van Cocu bij Fenerbahçe

Reacties

Erwin Koeman treedt toe tot de technische staf van Phillip Cocu bij Fenerbahçe. De Europees kampioen van 1988 wordt assistent van de Nederlandse hoofdcoach, die deze zomer aan de slag ging bij de Turkse topclub.

Erwin Koeman wordt assistent van Cocu bij Fenerbahçe

Koeman was sinds zijn afscheid als hoofdtrainer bij RKC Waalwijk in 2014 al werkzaam als rechterhand van zijn broer Ronald Koeman bij de Premier League-clubs Southampton en Everton. Na het ontslag van Koeman bij laatstgenoemde club in oktober 2017 stopte die samenwerking, aangezien Erwin zijn broer niet volgde toen die bondscoach van het Nederlands elftal werd.

In Fenerbahçe heeft de 56-jarige oud-speler van FC Groningen, PSV en KV Mechelen nu een nieuwe werkgever gevonden. 'Ik ben erg blij dat we met de ervaring van Erwin een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het team en de spelers kunnen leveren', zegt Cocu op de clubwebsite over de komst van Koeman, die met collega-assistent Chris van der Weerden nog een andere landgenoot tegenkomt.

Waar Cocu en Van der Weerden de laatste jaren al samenwerkten in de staf van PSV, begon ook Koeman begin deze eeuw aan zijn trainersloopbaan in Eindhoven. De oud-international was er jeugdtrainer en van 2001 tot 2004 assistent van Erik Gerets en Guus Hiddink. Vervolgens voerde zijn carrière als hoofdcoach hem langs RKC, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven en opnieuw RKC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.