Cocu op rand van de afgrond bij Derby County: 'Dit is een moeilijke tijd'

Reacties

Mark van Bommel werd maandag ontslagen bij PSV en zijn voorganger in Eindhoven, Phillip Cocu, staat hevig onder druk bij Derby County. Een deel van de aanhang heeft wel genoeg gezien van de Nederlander, maar Cocu is ervan overtuigd dat hij het tij nog kan keren.

Cocu op rand van de afgrond bij Derby County: 'Dit is een moeilijke tijd'
© Pro Shots

Derby County verloor afgelopen zaterdag in eigen huis van Millwall (0-1) en heeft nu al vijf competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen. The Rams zijn sowieso bezig aan een zeer teleurstellend seizoen: na 22 duels heeft Cocu pas zes zeges geboekt in het Championship. Derby County staat op de zestiende plaats op het tweede niveau van Engeland.

Derby County
Derby County
0 - 1
Millwall
Millwall

Na de nederlaag van afgelopen weekend werd er door de fans geschreeuwd om het ontslag van Cocu, die pas sinds de zomer voor de groep staat. Voor een trainerswissel zal het bestuur moeten ingrijpen, want Cocu is niet van plan om zelf op te stappen. 'We moeten bij elkaar blijven en hard blijven werken', zegt de oefenmeester op de website van zijn club.

'Net als de fans ben ik heel erg teleurgesteld', vervolgde Cocu. 'Dit is een moeilijke tijd, omdat we in een positie zitten waar we niet willen zijn. De spelers moeten nu laten zien dat ze voor elkaar door het vuur willen gaan. We weten wat we moeten doen: we moeten onze rug rechten, de focus terugkrijgen en laten zien wat voor team we zijn.'

Derby County neemt het aankomende zaterdag op tegen Reading, dat achttiende staat. Voor Cocu's ploeg lijkt dat een ideale tegenstander om een einde te maken aan de slechte reeks. Voor de jaarwisseling speelt Derby County hierna ook nog tegen Wigan Athletic en Charlton Athletic; vanaf januari mag speler/coach Wayne Rooney opgesteld worden.

Reading
Reading
3 - 0
Derby County
Derby County
Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Norwich City
46
27
13
6
93-57
+36
94
2
Sheffield United
46
26
11
9
78-41
+37
89
3
Leeds United
46
25
8
13
73-50
+23
83
4
West Bromwich Albion
46
23
11
12
87-62
+25
80
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.