Cocu kwaad op 'kinderachtig' Derby County na verlies bij hekkensluiter

Phillip Cocu heeft dinsdagavond zijn eerste nederlaag van 2020 geïncasseerd. Het Derby County van de Nederlandse manager ging met 3-2 onderuit bij hekkensluiter Luton Town.

Luton Town
Luton Town
3 - 2
Derby County

Derby was juist bezig aan een prima reeks. De ploeg van Cocu was al zeven wedstrijden op rij ongeslagen, schakelde Crystal Palace uit in het FA Cup-toernooi en had de opmars in het Championship ingezet. Ook bij Luton leken de bezoekers op weg naar een zege. Wayne Rooney opende na een uur namelijk de score. Hij kreeg de bal van Duane Holmes en krulde vanaf de rand van het zestienmetergebied raak. Het was zijn eerste goal voor Derby County en zijn eerste treffer op Engelse grond sinds december 2017.

De tien minuten na die 0-1 gaf Derby het helemaal weg. Luton kwam op een 2-1 voorsprong, maar Derby toonde veerkacht en maakte er in de 85ste minuut toch weer 2-2 van. Zo leek Cocu alsnog ongeslagen te blijven, maar het ging nog mis. Door een eigen doelpunt van Jayden Bogle ging Luton er toch met de winst vandoor. Het was de eerste overwinning voor de thuisploeg sinds begin december. Daarna volgden acht nederlagen en één remise.

Cocu was achteraf met name boos over de manier waarop zijn ploeg die laatste treffer weggaf. 'Dit is een heel onnodige nederlaag. Ik ben heel boos en ontdaan dat we de wedstrijd op zo'n slechte manier weggeven. We domineerden de wedstrijd, werden beter en beter en verdienden het doelpunt. Het is onmogelijk om de wedstrijd nog te verliezen als je zo'n late gelijkmaker maakt. Die derde goal incasseren we op zó'n kinderachtige manier. Een positieve reeks eindigt nu en dat was echt niet nodig vanavond.'