Clubvoetbal keert terug: waar trappen ze wanneer weer af?

Reacties

Nadat het WK zondag is afgerond, is het tijd om de blik weer te werpen op het clubvoetbal. Terwijl lagere divisies in veel landen tijdens het wereldkampioenschap al wedstrijden afwerkten, staan nu ook veel van de hoogste afdelingen weer op het punt van beginnen.

Clubvoetbal keert terug: waar trappen ze wanneer weer af?
© Pro Shots

Zo wordt er dinsdagavond in Engeland alweer gespeeld om de League Cup. Het meest aansprekende affiche daarbij is de ontmoeting tussen Newcastle United en AFC Bournemouth, de nummers drie en veertien van de Premier League. Het Manchester United van Erik ten Hag komt woensdag in actie tijdens de achtste finale van het bekertoernooi. Championship-koploper Burnley van manager Vincent Kompany komt op bezoek op Old Trafford. Donderdag staat er een heuse kraker op het programma met Manchester City tegen Liverpool.

Ook in België, Spanje en Turkije barst het bekervoetbal deze week los. Zo komen dinsdagavond Athletic Bilbao en Villarreal in actie en volgen onder meer Atlético Madrid en Sevilla in de dagen erna. In België wacht Mark van Bommel, die zich maandag uitliet over de eventuele komst van Daley Blind, met Antwerp FC dinsdag een uitdagend bekerduel als Standard Luik de tegenstander is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrijdag vindt er ook veel competitievoetbal plaats. In Schotland gaat het Van Bronckhorst-loze Rangers op bezoek bij Ross County, terwijl dan in België en Portugal de hoogste divisies weer hervat worden. Komende maandag is het feest voor de liefhebber van het Engelse voetbal. Dan, op Boxing Day, is de Premier League weer terug en komt onder meer koploper Arsenal in actie tegen stadgenoot West Ham United.

De Eredivisie wordt pas in het nieuwe jaar voortgezet. Op vrijdag 6 januari is de eer aan FC Twente en FC Emmen om speelronde 15 in gang te zetten. Koploper Feyenoord gaat op 8 januari op bezoek bij FC Utrecht, Ajax bij NEC en PSV treft een dag eerder Sparta in het eigen Philips Stadion.

Hervatting topcompetities en Eredivisie:

26 december

Premier League

28 december

Ligue 1

29 december

La Liga

4 januari

Serie A

6 januari

Eredivisie

20 januari

Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.