Clubliefde: Japanse fan reist 19.000 kilometer voor bekerfinale

Reacties
Clubliefde: Japanse fan reist 19.000 kilometer voor bekerfinale
© Akihisa Wada
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Voor een supporter in hart en nieren zou afstand niet uit moeten maken. Akihisa Wada woont in Yokohama, maar dat weerhield hem er niet van om naar Kroatië af te reizen voor de bekerfinale van Hajduk Split.

Wada's interesse in Kroatië werd geprikkeld toen Japan en Kroatië het op het WK van 2006 tegen elkaar opnamen in de groepsfase (0-0). Later verdiepte hij zich in het Kroatische competitievoetbal. Mede vanwege de Torcida, de fanatieke aanhang, werd Wada fan van Hajduk.

Wada schreef zich in voor Kroatische taallessen aan de universiteit van Tokio en begon te werken op het Kroatische toerismebureau in dezelfde stad. In 2011 reisde Wada voor het eerst af naar Split, toen Hajduk op Wada's verjaardag een wedstrijd moest spelen. Later was Wada nog enkele keren aanwezig in Poljud, het stadion van Hajduk.

Afgelopen donderdagavond zat Wada op de tribune in Split om Hajduk te zien winnen van HNK Rijeka (1-3). Het was de eerste prijs voor Hajduk sinds 2012/2013, dus dat maakte de reis van meer dan 19.000 kilometer (een retourtje) meer dan goed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.