Clubicoon vertrekt na 14 jaar, meer dan 600 duels en 22 prijzen bij Celtic

Reacties

Scott Brown vertrekt na veertien jaar trouwe dienst bij Celtic. De aanvoerder en clubicoon van de onttroonde kampioen van Schotland vervolgt zijn loopbaan bij Aberdeen, waar hij speler/coach wordt.

Clubicoon vertrekt na 14 jaar, meer dan 600 duels en 22 prijzen bij Celtic
© Pro Shots

Het betekent dat er na dit seizoen een einde aan een tijdperk komt. Brown speelt al sinds 2007 voor Celtic, dat hem destijds voor zo'n zes miljoen euro overnam van Hibernian. Sindsdien speelde de nu 35-jarige middenvelder meer dan 600 officiële duels voor The Bhoys, won hij tien landstitels en twaalf nationale bekers (!) en groeide daarmee uit tot hét boegbeeld van de club in een van de succesvolste periodes in de clubhistorie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu komt er dus een einde aan zijn jarenlange periode bij Celtic. Brown kwam dit seizoen gewoon nog 36 keer in actie voor de Schotse grootmacht, maar vindt het tijd voor een nieuwe stap. De 55-voudig international van Schotland krijgt bij Aberdeen de kans om een begin te maken aan zijn loopbaan als trainer als lid van de technische staf van de nieuwe manager Stephen Glass. Daarnaast blijft Brown ook actief als speler.

'Het is een grote beslissing om te vertrekken bij deze geweldige club, die een belangrijk deel van mijn leven uitmaakt. Maar dit is een nieuwe kans voor mij en een nieuw hoofdstuk. Celtic zal echt voor altijd in mijn hart blijven', laat Brown weten. En dat is wederzijds, stelt directeur Peter Lawwell. 'Natuurlijk hadden we Scott graag voor de club behouden. We betreuren zijn vertrek, maar we snappen en respecteren zijn beslissing volledig.'

Brown zal worden herinnerd als een van de grootste spelers in de clubhistorie van Celtic. 'Scott Brown is al zolang het kloppend hart van Celtic geweest en is zonder twijfel de meest invloedrijke figuur in het Schotse voetbal van de afgelopen vijftien jaar. Hij heeft met meer dan 600 duels zijn stempel gedrukt op Celtic en dat plaatst hem in een rijtje met onze andere grootheden. Hij laat een grote erfenis na', spreekt Lawwell lovend op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.