Clubiconen Arsenal schamen zich: 'Dit doet pijn: Arsenal wordt elk jaar slechter'

Reacties

Arsenal-iconen Martin Keown, Lee Dixon en Frederik Ljungberg waren niet verrast door de uitschakeling van Arsenal in de halve finale van de Europa League. Villarreal won over twee wedstrijden en dat maakte het dramatische seizoen van The Gunners compleet.

Clubiconen Arsenal schamen zich: 'Dit doet pijn: Arsenal wordt elk jaar slechter'
© Pro Shots

Door de uitschakeling in de Europa League is de kans groot dat de Londenaren komend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 1995/96 ontbreken in Europa. In de Premier League staat Arsenal immers negende. 'Als Arsenal-fan hoopte je dat het seizoen nog gered kon worden door de Europa League en dat ze een wedstrijd op de mat zouden leggen waar we trots op konden zijn, maar als je naar al die vorige wedstrijden kijkt, denk je eigenlijk al: ik vertrouw dit team niet', zei Dixon bij de BBC.

'Je denkt dat ze niet slechter kunnen spelen dan in de heenwedstrijd tegen Villarreal. Nou, ze hebben zichzelf overtroffen, want dat hebben ze wel gedaan. Iedere speler zou zichzelf in de spiegel aan moeten kijken en zichzelf afvragen of ze genoeg hebben gegeven. Als ze eerlijk zijn, zal bij iedereen het antwoord nee zijn. Ik hoop dat ze pijn lijden in de kleedkamer, maar ik ben er niet zeker van of ze dat daadwerkelijk doen', zo kraakte Dixon bij BBC de spelers van de club waar hij meer dan vierhonderd wedstrijden voor speelde.

Ljungberg hoopt vooral dat Arsenal nu het dieptepunt beleefd heeft: 'Ik hoop echt dat het nu kan gaan veranderen. Dit doet heel erg veel pijn, maar ik denk dat er een verandering moet komen in de manier waarop momenteel in de club wordt geïnvesteerd. Arsenal wordt elk jaar slechter en slechter en dat patroon moet doorbroken worden.'

Emery
Bij Villarreal is nota bene voormalig Arsenal-coach Unai Emery de coach en Keown vond dat hij Mikel Arteta te slim af is geweest: 'Villarreal heeft op basis van tactiek de hele wedstrijd gedomineerd. Emery was te slim voor Arteta. Al hoeven we ook niet verrast te zijn als je kijkt naar de positie van Arsenal in de Premier League. Moeten we nu gaan praten over een nieuwe manager? De club staat op een kruispunt en dit is het grootste dieptepunt waarin de club zich in heel lange tijd heeft bevonden. Nu kun je zien hoe wijs het was om een jonge manager voor deze enorme job te vragen. Het is nogal beschamend dat de huidige coach wordt overklast door een coach die hier is ontslagen.'

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.