Club van Kluivert wervelt, belangrijke stap Fenerbahçe richting Twente-clash

Het Adana Demirspor van Patrick Kluivert is hard op weg naar de volgende ronde van de play-offs om plaatsing voor de Conference League. In de eerste wedstrijd tegen NK Osijek werd een ruime zege geboekt. Het Fenerbahçe van Dusan Tadic kan zich voorzichtig opmaken voor een ontmoeting met FC Twente.

Adana Demirspor
5 - 1
NK Osijek
NK Osijek

Adana Demirspor wist zich in de voorronde ternauwernood te ontdoen van CFR Cluj uit Roemenië, maar lijkt met Osijek geen enkel probleem te hebben. Al na een kwartier spelen stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord door goals van Jonas Svensson (voormalig AZ) en Yusuf Sari. Adana liep in de tweede helft nog uit naar 5-1. Een smetje was de tegentreffer van Sime Grzan, maar normaal gesproken moeten Kluivert en co. plaatsing voor de play-offs binnen kunnen hengelen.

Club Brugge
Club Brugge
5 - 1
KA
KA

Ook voor Club Brugge moet plaatsing voor de play-offs geen enkel probleem opleveren. De topclub van België won in de eerste wedstrijd zeer overtuigend van KA Akureyri uit IJsland: 5-1. De eindstand stond nog voor de rust grotendeels op het bord, omdat Jorne Spileers, Hans Vanaken, Andreas Skov Olsen en Igor Thiago ieder een doelpunt maakten. In de tweede helft scoorde ook Roman Yaremchuk nog. De return is volgende week in IJsland.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
3 - 1
NK Maribor
NK Maribor

Fenerbahçe moet er in de return tegen NK Maribor nog hard aan trekken om zich voor de play-offs te plaatsen. Het won thuis met 3-1, maar gemakkelijk ging het niet. Bij de eerste twee Turkse doelpunten was oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski betrokken. De Pool viel in de tweede helft in en assisteerde bij de 1-0 van Rodrigo Becao en Irfan Kahveci. Oud-Ajacied Dusan Tadic maakte vlak voor tijd een belangrijk doelpunt. De winnaar van het tweeluik tussen Fenerbahçe en Maribor staat mogelijk tegenover FC Twente, dat in de eerste wedstrijd met 2-0 van Riga FC won.

Arouca
Arouca
2 - 1
SK Brann
SK Brann

Als AZ de derde voorronde van de Conference League overleeft, dan wacht mogelijk een clash met het Portugese FC Arouca. Die club won donderdagavond in eigen huis met 2-1 van het Noorse SK Brann en staat met één been in de play-offs.