Club Brugge-trainer grapt over 'klein mannetje' Iniesta en belletje van Zidane

Reacties

Het Champions League-thuisduel met Real Madrid van woensdagavond is voor Club Brugge een fraai affiche, maar er staat niet heel veel meer op het spel. En dus kon trainer Philippe Clement zijn vooruitblikkende persconferentie op een bijzonder relaxte manier afwerken.

Club Brugge-trainer grapt over 'klein mannetje' Iniesta en belletje van Zidane
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

De situatie in Groep A is tamelijk overzichtelijk. Paris Saint-Germain is al groepswinnaar, Real Madrid is en blijft tweede. En tenzij hekkensluiter Galatasaray (twee punten) een stunt uithaalt bij PSG, gaat het Club Brugge van Ruud Vormer (drie punten) als nummer drie in de poule na de winter door in de Europa League. En dus leven de Belgen relatief ontspannen toe naar de kraker in het eigen Jan Breydel Stadion.

Ook trainer Clement kreeg de berichten mee dat spelers als Toni Kroos en Sergio Ramos niet mee zijn afgereisd naar Brugge. Maar hoe Real voor de dag komt? Geen idee. 'Zidane heeft me nog niet gebeld om te vertellen met welke ploeg hij gaat starten', aldus de oefenmeester met een lach. 'Maar voor iedere wedstrijd proberen we alle scenario's voor te bereiden. Ik heb het bijvoorbeeld gehad over een speler als Brahim Díaz. Een speler waar weinig mensen heel veel van zullen weten, maar die wel veel kwaliteiten heeft.'

In dat kader vond Clement (zelf ex-verdediger van vooral Club Brugge) het tijd om het eens over zijn eigen Champions League-verleden te hebben, om zijn opmerking over Díaz kracht bij te zetten. 'Ik herinner me dat we met Club lang geleden tegen Barcelona speelden, in de UEFA Cup.' Daarmee doelt hij op het seizoen 2000/01. Toen deden spelers als Pep Guardiola, Phillip Cocu, Patrick Kluivert, Michael Reiziger, Frank de Boer en Marc Overmars mee bij de Catalanen, die na een 1-1 thuis en een 0-2 in België uiteindelijk door gingen.

'Ik vroeg vóór of tijdens de wedstrijden nooit om het shirt van een tegenstander, want dat vond ik niet kunnen als verdediger. Daardoor was ik altijd te laat voor het shirt van een grote naam. Na de wedstrijd tegen Barcelona kon ik nog shirtjeruilen met een klein mannetje dat inviel. Dat was Andrés Iniesta... Het was zijn eerste Europese wedstrijd. Dat kan bij Díaz nu bijvoorbeeld ook het geval zijn. Bij zulke grote clubs, zijn er alleen maar spelers met heel veel kwaliteiten.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.