Club Brugge overleeft bliksemstart Cercle

Club Brugge heeft zich tegen stadsgenoot Cercle Brugge knap hersteld van een vroege 2-0 achterstand. De ploeg van Adrie Koster, met een zware wedstrijd in de Europa League in de benen, die pas na strafschoppen gewonnen werd tegen Lech Pozan, kwam knap terug en pakte drie punten.

Na tien minuten had Cercle al een 2-0 voorsprong genomen. Honour Gombami en Thomas Buffel tekenden voor de treffers. Via een gelukje vond Club Brugge vier minuten later de aansluiting. Wesley Sonck veranderde onbewust met zijn rug een schot van Ronald Vargas.

Kort na rust had Club Brugge pech toen Antolín Alcáraz zijn tweede gele kaart zag en moest vertrekken. Toch koos Koster ervoor alles op alles te zetten, met achterin één tegen één speelde Club vol op de aanval. Deze instelling kreeg via treffers van Joseph Akpala en weer Sonck zijn beloning. In de slotfase miste Buffel de uitgelezen kans op de gelijkmaker. De oud-Feyenoorder mikte voor open doel naast de paal.