Club Brugge moet ondanks primeur van Lang vrezen voor koppositie

Reacties

Club Brugge heeft voor de derde keer dit seizoen verloren in de Belgische competitie. Zaterdagavond ging het mis tegen OH Leuven, ondanks een eerste treffer voor ex-Ajacied Noa Lang.

Club Brugge moet ondanks primeur van Lang vrezen voor koppositie
© Pro Shots
OH Leuven
OH Leuven
2 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Brugge-coach Philippe Clement gaf Lang de kans in de basis boven aanvallers als Emmanuel Dennis en Charles De Ketelaere, afgelopen dinsdag nog matchwinner met zijn late goal in de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg. Ruud Vormer werd op de bank gehouden, mogelijk met het oog op het zware programma van Brugge.

Zonder de Nederlandse sterkhouder op het middenveld ging het mis tegen Leuven, dat in de twintigste minuut op voorsprong kwam via Thomas Henry. De spits uit Frankrijk, vorig seizoen nog topscorer op het tweede niveau in België, benutte een penalty.

Ditzelfde kunstje flikte Lang twintig minuten later. De Nederlander mocht aanleggen na een overtreding op Hans Vanaken en faalde niet. Zodoende maakte Lang, die voor het eerst in de basis startte na invalbeurten tegen Zenit en Standard Luik, zijn eerste doelpunt in dienst van Club Brugge.

Daar bleef het bij voor de Nederlander, die na een uur afgelost werd door De Ketelaere. Het aantal Nederlanders in de ploeg bleef echter op één staan, want kort daarna werd Vormer alsnog ingebracht. Met hem ging Brugge op zoek naar de gelijkmaker, want in de 55ste minuut was Leuven voor een tweede keer op een voorsprong gekomen, via Xavier Mercier. Ondanks enkele goede passes van Vormer kwam het niet tot een 2-2, waardoor Brugge voor alweer de derde keer onderuitging in dit seizoen.

Deze nederlaag kan Brugge de koppositie kosten in België. Concurrent Charleroi komt weliswaar niet in actie vanwege coronabesmettingen bij de club, maar Beerschot en Standard kunnen profiteren van het puntenverlies. Zij staan beide op één punt van de huidige koploper en komen zondag in actie.

Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
5
KV Oostende
34
15
8
11
49-41
+8
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.