Lang op zijn plek in Brugge: 'Dezelfde cultuur als bij Ajax'

Reacties

Noa Lang heeft zijn eerste interview als speler van Club Brugge achter de rug. Tegenover het clubkanaal vertelt de van Ajax overgekomen aanvaller over zijn ambities, de overeenkomsten tussen Ajax en Club Brugge en de Champions League.

Lang op zijn plek in Brugge: 'Dezelfde cultuur als bij Ajax'
© Pro Shots

Lang maakte op de Belgische Deadline Day de overstap naar de regerend landskampioen. Eerst op huurbasis, daarna wordt hij vastgelegd tot medio 2024 voor een bedrag van zes miljoen euro. 'Ik denk dat dit de beste stap is in mijn ontwikkeling', aldus Lang. 'Dit is het beste moment om weg te gaan bij Ajax en aan mezelf te denken. Zorgen dat ik de top haal, ik zie Club Brugge als de perfecte stap daarvoor.'

In Amsterdam pikte Lang zijn wedstrijdjes mee bij Ajax, maar een basisspeler was hij niet. In Club Brugge ziet hij overeenkomst met zijn vorige werkgever. 'De beste willen zijn, elke wedstrijd willen winnen, dominant willen zijn. Dat past bij mij, ik kom uit die cultuur bij Ajax. Ik heb de juiste keuze gemaakt', vindt Lang.

Namens Ajax speelde de linksbuiten drie wedstrijden in de Champions League, de vierde maakt hij waarschijnlijk mee in het shirt van Club Brugge. De huidige nummer twee van de competitie was als kampioen verzekerd van de groepsfase en werd in het hoofdtoernooi gekoppeld aan Borussia Dortmund, Lazio en Zenit Sint-Petersburg. 'Het is een mooie poule waarin kansen liggen', vindt Lang. 'Ik denk dat iedereen van elkaar kan winnen. Het is een mooie uitdaging om te overwinteren in de Champions League, dat is het doel. '

Lang, die rugnummer 10 heeft gekregen in Brugge, kan op 17 oktober debuteren in de uitwedstrijd tegen Standard Luik. Drie dagen later wacht de eerste Europese ontmoeting met Zenit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.