Club Brugge betaalt zes miljoen euro voor Lang

Reacties

Noa Lang verruilt Ajax voor Club Brugge. De kampioen van België huurt de 21-jarige vleugelaanvaller aanvankelijk van de Amsterdammers, om hem vervolgens tot medio 2024 vast te leggen.

Club Brugge betaalt zes miljoen euro voor Lang
© Pro Shots

Ajax ontvangt liefst zes miljoen euro voor Lang, die in de hoofdstad nog een eenjarig contract had. Aangezien Club Brugge pas later de transfersom kan voldoen, is er sprake van een huurconstructie met vervolgens verplichte koop. Een dergelijke afspraak is overigens ook van toepassing bij de transfer van Razvan Marin naar Cagliari.

Lang kwam niet meer voor in de plannen van Ajax. Het talent speelde vorig seizoen vanaf de winterstop voor FC Twente, maar door de uitbraak van corona kwam hij daar maar tot zeven wedstrijden. In de voorbereiding liet Lang zich geregeld op een positieve manier zien bij Ajax, maar zijn minimale uitzicht op speelminuten dwong hem toch om de Amsterdammers te verlaten.

Club Brugge had al langere tijd, net als meerdere clubs uit binnen- en buitenland, concrete interesse in Lang. De jongeling, die zowel in de jeugdopleiding van Feyenoord als Ajax speelde, zal dit seizoen ook met Club Brugge actief zijn in de Champions League. Daarin is de Belgische club ingedeeld bij Zenit Sint-Petersburg, Borussia Dortmund en Lazio.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.