Club Brugge hoopt ook zonder Vormer voor mirakel te zorgen

Reacties

Club Brugge bevindt zich in één van de zwaarste poules in de groepsfase van de Champions League, maar houdt voorlopig goed stand. De Belgen speelden gelijk tegen zowel Galatasaray als Real Madrid en binden dinsdag de strijd aan met Paris Saint-Germain.

Club Brugge hoopt ook zonder Vormer voor mirakel te zorgen
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 5
PSG
PSG

Trainer Philippe Clément slaat de Fransen hoger aan dan de tegenstanders in de voorgaande twee wedstrijden. 'PSG is wel nog een stap hoger dan Real Madrid. Dat hebben ze bewezen in hun onderlinge duel. Een punt is een stunt, drie punten een mirakel', blikt Clement vooruit.

Wat Clément betreft heeft Club Brugge niets te verliezen tegen de Franse kampioen. Hij vraagt zijn spelers echter wel lef te tonen en met durf te voetballen tegen Paris Saint-Germain. 'Als ze zich kunnen tonen en alles gegeven hebben, dan zal ik achteraf alleen maar tevreden zijn', belooft de trainer in gesprek met Sporza.

De ontmoeting van dinsdag vindt plaats zonder inbreng van aanvoerder Ruud Vormer: de Nederlander is geschorst. 'We moeten niet alleen onze aanvoerder, maar ook onze aanjager op het middenveld vervangen. Dat is een uitdaging voor de groep', weet Clément.

Voor Thomas Meunier is de wedstrijd van dinsdag er één met een speciaal randje. Hij verliet Brugge in de zomer van 2016 voor Paris Saint-Germain en keert terug op vertrouwde bodem. Hij gelooft niet dat zijn ploeg het gemakkelijk zal krijgen, mede door de inbreng van Club-trainer Clément.

'Deze trainer maakt deel uit van een nieuwe generatie trainers met moderne ideeën, zoals Thomas Tuchel en Pep Guardiola. Ze hebben allemaal een moderne visie op voetbal, ze zijn sterk op psychologisch vlak en communiceren goed', somt Meunier op. 'Clement heeft Waasland-Beveren naar de top vijf gehaald, is met Genk kampioen geworden en staat nu met Club eerste. Hij heeft alles om een grote trainer te worden.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.