'Clausule begeerde Alonso maakt vrij baan voor vertrek naar oude liefdes'

Reacties

Xabi Alonso is een van de meest begeerde trainers ter wereld. De wereldkampioen van 2010 timmert aan de weg bij Bayer Leverkusen. Drie van zijn oude clubs zouden vrij baan hebben om de Spanjaard weg te halen bij zijn club.

'Clausule begeerde Alonso maakt vrij baan voor vertrek naar oude liefdes'
© Pro Shots

Woensdag bracht BILD het grote nieuws in Duitsland. Leverkusen, trotse koploper van de Bundesliga, is na de bliksemstart van het seizoen de grote sensatie. Mede dankzij Alonso, die geprezen wordt voor het attractieve spel wat zijn elftal speelt. Afgelopen zomer verlengde hij zijn contract nog bij de club, maar er zit een addertje onder het gras, blijkt nu.

Volgens het Duitse medium treedt er namelijk vanaf komende zomer een clausule in werking in het nieuwe contract van Alonso. De Spanjaard zou namelijk hebben afgedwongen om vrij baan te krijgen als een van zijn drie oude clubs zich meldt bij de koploper. Zodra Real Madrid, Liverpool of Bayern München zich in Leverkusen meldt, kan Alonso daardoor direct weg.

Het is opmerkelijk nieuws, want Alonso werd door diverse Madrileense kranten al aan Real Madrid gelinkt. Omdat trainer Carlo Ancelotti komende zomer mogelijk vertrekt uit Santiago Bernabéu komt er wellicht een vacature vrij. Leverkusen-directeur Simon Rolfes ontkrachtte die geruchten meteen, maar lijkt kansloos in zijn verzet om de succestrainer voor de club te behouden.

Bij Real Madrid, Liverpool en Bayern München kende Alonso een glansrijke periode als speler. Hij won meerdere keren de Champions League, werd vier keer landskampioen en veroverde diverse trofeeën in de bekertoernooien.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.