City vereffent rekening met United: Foden vuurt heerlijk raak

Manchester City heeft de zaken zondag rechtgetrokken tegen Manchester United. Marcus Rashford opende de score met een fantastisch doelpunt, maar ook de gelijkmaker van Phil Foden mocht er zijn.

© Viaplay
Manchester City
3 - 1
Manchester United

Rashford zette United vroeg op voorsprong met een schot van afstand, dat via de onderkant van de lat achter Ederson binnen plofte. Dat betekende dat City in de achtervolging moest. Ondanks meerdere pogingen lukte het de titelverdediger voor rust niet om Andre Onana te passeren.

In de openingsfase van de tweede helft liet Foden zien hoe het moet. De bal belandde via Kevin De Bruyne en Rodri bij de Engelse international, die Onana met een loepzuiver schot kansloos liet. Voor Foden was het zijn tiende Premier League-doelpunt van het seizoen (1-1).

Erik ten Hag wond zich na de gelijkmaker op aan de zijlijn. De Nederlandse manager wees de arbitrage op een vermeende overtreding op Rashford en moest dat bekopen met een gele kaart.