City ontsnapt tegen dapper Huddersfield weer dankzij Sterling

Raheem Sterling heeft Premier League-koploper Manchester City zondag opnieuw behoed voor puntenverlies. Tegen Huddersfield Town, dat zich uitstekend verzette, sloeg de aanvaller net als midweeks tegen Feyenoord in de slotfase toe (1-2). Rajiv van La Parra eiste een negatieve hoofdrol op.

Zoals gewoonlijk drukte Manchester City de tegenstander ver terug. Na dertien minuten leek er een beloning te komen voor de dominantie, maar de rake inzet van Sergio Agüero werd afgekeurd wegens buitenspel. Huddersfield beperkte zich tot compact verdedigen en deed dat uitstekend. Pas in de 36ste minuut kreeg City de eerste mogelijkheid, maar Christopher Schindler blokte het schot van Agüero die uitstekend werd vrijgespeeld door David Silva en Kevin De Bruyne. Twee minuten later was doelman Jonas Lossl de redder in nood met een redding op een nieuwe poging van Agüero.

Aan de andere kant was het voor rust nog wel raak. De promovendus kwam er al twee keer gevaarlijk uit, maar dat leverde geen werk voor Ederson op. Daarna kopte Vincent Kompany de bal net over zijn eigen goal en in de hoekschop daarop was Schindler via de schouder van Nicolás Otamendi wel trefzeker, waardoor de thuisploeg verrassend met een voorsprong ging pauzeren.

Huddersfield hield de marge niet lang in stand. Na een overtreding op Sterling schoot Agüero in de 47ste minuut koel raak vanaf de stip. Leroy Sané schoot het elftal van Pep Guardiola vervolgens bijna op voorsprong. De Duitser schoot een vrije trap op de lat.

Het moment van de fopduik van Fernandinho.

De zoektocht naar de bevrijdende goal verliep moeizaam met dank aan Huddersfield. Na een uur probeerde Fernandinho op potsierlijke wijze een tweede strafschop te versieren na druk van Rajiv van La Parra, die de hele wedstrijd speelde. De duik kwam de Braziliaan op geel te staan.

Een ingeving van Sterling was echter wederom voldoende voor de zege. In het Champions League-duel met Feyenoord op dinsdag maakte hij reeds de winnende goal, in het John Smiths Stadium voltrok zich hetzelfde scenario. Na een combinatie van Sterling met De Bruyne redde Lossl op de inzet van invaller Gabriel Jesus, waarna de rechtsbuiten de bal binnen liep. Na het laatste fluitsignaal kreeg Van La Parra nog een rode kaart voor een duw aan het adres van Sané.

Door de krappe zege staan de ongeslagen Citizens na dertien wedstrijden op 37 punten. Nummer twee Manchester United volgt met 29 punten. Huddersfield staat op een knappe elfde plaats in de Premier League.