City en Liverpool houden punt over aan razende topper

Reacties

Liverpool en Manchester City hebben zondagmiddag na een voetbalfeest de punten gedeeld: 1-1. Tottenham Hotspur is door de remise in het Etihad Stadium de lachende derde.

City en Liverpool houden punt over aan razende topper

Georginio Wijnaldum had zoals gewoonlijk een basisplaats bij Liverpool, dat na een dramatische start van 2017 de smaak de laatste weken weer te pakken had met zeges op Arsenal en Burnley. Manchester City begon met een stuk slechter gevoel aan de kraker in het Etihad Stadium. De ploeg van manager Pep Guardiola werd afgelopen woensdag verrassend door AS Monaco uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League.

Ondanks die teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Monaco stuurde Guardiola tien dezelfde spelers het veld in tegen Liverpool. Van vermoeidheid leek in de eerste helft echter bepaald geen sprake bij de thuisploeg. In een moordend tempo wisselden beide ploegen de aanvallen af, wat leidde tot grote kansen voor Fernandinho en Silva voor City. Aan de andere kant waren Roberto Firmino en Sadio Mané gevaarlijk.

Vijf minuten na de hervatting viel de openingsgoal alsnog. Gaël Clichy ging in de fout tegen Firmino, waarna James Milner mocht aanleggen van de strafschopstip. De Engelsman, die vijf jaar in dienst was van City, schoot op overtuigende wijze alweer zijn zevende penalty van het seizoen binnen. De 0-1 was de bekroning voor een ijzersterke fase van de bezoekers. Halverwege de tweede helft nam City het initiatief echter over.

Twintig minuten voor tijd leidde dat tot de gelijkmaker. Kevin De Bruyne legde de bal perfect tussen verdediger Ragnar Klavan en keeper Simon Mignolet in en Sergio Agüero sloeg toe: 1-1. Kort daarna leek De Bruyne zelf de tweede te maken voor de thuisploeg, maar de inzet van de Belg eindigde tegen de paal.

Wijnaldum
Ook in de slotfase namen beide teams geen gas terug en kenmerkend was dat kort na de poging van De Bruyne aan de andere zijde Adam Lallana een levensgrote kans kreeg. Wijnaldum bediende Firmino met een buitengewoon fraai wippertje en de Braziliaan bood Lallana vervolgens een niet te missen kans. De Engelsman maaide in volledig vrijstaande positie echter op onbegrijpelijke wijze compleet over de bal heen (foto).

Ook Agüero miste nog een kans op de winnende treffer, waardoor de topper onbeslist bleef. Nummer drie City ziet Tottenham Hotspur daardoor twee punten uitlopen. Liverpool blijft vierde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.