Choupo-Moting geeft bij Bayern-debuut meteen signaal af aan Zirkzee

Reacties

Eric Maxim Choupo-Moting heeft donderdagavond tijdens zijn debuut voor Bayern München meteen zijn waarde bewezen voor zijn nieuwe werkgever. De Kameroense aanvaller scoorde twee keer in het bekerduel met de amateurs van 1. FC Düren.

Choupo-Moting geeft bij Bayern-debuut meteen signaal af aan Zirkzee
© Pro Shots
Düren Merzenich
Düren Merzenich
0 - 3
Bayern München
Bayern München

De meeste clubs in Duitsland kwamen in de tweede week van september al in actie voor de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi, maar Bayern mocht een maand later beginnen aan de strijd om de DFB-Pokal omdat het door het winnen van de Champions League pas op 23 augustus was uitgevoetbald tijdens het vorige seizoen. Dat leverde echter een nieuw nadeel op.

De nieuwe datum voor het bekerduel bleek door de interlandperiode namelijk eveneens niet ideaal qua planning, maar trainer Hansi Flick kon ondanks de afwezigheid van de internationals toch nog een aardig elftal op de been brengen. Zo maakte doelman Alexander Nübel zijn debuut, net als aanwinsten Douglas Costa, Bouna Sarr, Marc Roca en dus Choupo-Moting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een Oberliga-club als opponent was de tegenstand gering, maar het neemt niet weg dat de van Paris Saint-Germain overgekomen aanvaller zich meteen een waardig vervanger van Robert Lewandowski toonde. Voor rust opende de 31-jarige spits de score uit een voorzet van Sarr en een kwartier voor tijd maakte hij met een knap schot Bayerns derde.

En ook aan de tweede goal van de bekerhouder leverde Choupo-Moting een bijdrage. Het was immers na een overtreding op hem dat de bal op de stip ging, waarna Thomas Müller de penalty benutte. Bayern kwam via knappe acties van Costa en Jamal Musiala (17) nog vaker in de buurt van een doelpunt, maar het bleef bij drie tegendoelpunten voor FC Düren.

Zirkzee
Zaterdag begint het echte werk weer voor Bayern met een wedstrijd in de Bundesliga tegen Arminia Bielefeld. Alle internationals zullen dan weer van de partij zijn, onder wie ook Lewandowski en jeugdinternational Joshua Zirkzee. De negentienjarige spits bleef ondanks de toegenomen concurrentie in München en kan, afgaande op het debuut van Choupo-Moting, aan de bak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zirkzee gaat concurrentie aan bij Bayern: 'Te weinig tijd voor een vertrek'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.