Extreem slecht gepland bekerduel: Bayern mist meer dan tien spelers

Reacties

Tussen al het interlandgeweld bereidt Bayern München zich voor op een bekerwedstrijd. Ondanks een waslijst aan afwezigen, zal de Beierse club niet terugvallen op een bijzondere noodgreep als die met oud-Ajacied Søren Lerby in 1985.

Extreem slecht gepland bekerduel: Bayern mist meer dan tien spelers
© Pro Shots
Düren Merzenich
Düren Merzenich
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Terwijl het deze week draait om interlandvoetbal, staat er voor Bayern München voor donderdag een inhaalwedstrijd op het programma. De Beierse grootmacht moet dan aantreden tegen 1. FC Düren uit de Oberliga voor een plaats in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi.

Trainer Hansi Flick moet flink improviseren. Elf van zijn spelers zijn na hun interlandverplichtingen en met het oog op het verdere programma – 44 uur na het bekerduel wacht Arminia Bielefeld - niet inzetbaar, terwijl Leroy Sané en Tanguy Nianzou kampen met blessures.

Gelukkig is zijn selectie breed genoeg om toch met een meer dan aardig team aan de aftrap te komen. Naast Thomas Müller en doelman Alexander Nübel kunnen lastminute-aanwinsten Douglas Costa, Marc Roca, Bouna Sarr en Eric Maxim Choupo-Moting hun opwachting maken bij Der Rekordmeister.

In het verleden haalde Bayern ooit een speler op bij de nationale ploeg om die niet veel later met zijn club aan zijn tweede wedstrijd van de dag te laten beginnen. Lerby speelde op 13 november 1985 eerst een uur met Denemarken tegen Ierland om direct na zijn wissel naar Düsseldorf te vliegen om vervolgens in de tweede helft te spelen tegen VfL Bochum. Lerby moest flink aan de bak. Het bekerduel bleef ook na verlenging onbeslist. Pas een maand later dwong Bayern in de replay een vervolg van de jacht op de DFB Pokal af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.