Ulreich voelt zich gepiepeld in keeperssoap Bayern München

Reacties

Sven Ulreich vertrok deze zomer na vijf jaar trouwe dienst bij Bayern München, maar de manier waaróp de nu 32-jarige goalie de deur achter zich dicht heeft moeten trekken, steekt hem. Hij verwijt de Duitse grootmacht (die Alexander Nübel vastlegde als nieuwe keeper) een gebrek aan respect.

Ulreich voelt zich gepiepeld in keeperssoap Bayern München
© Pro Shots

De bij Schalke opgeleide en doorgebroken Nübel (24) werd al sinds augustus 2019 in verband gebracht met een overstap naar Bayern. Daarbij werd al direct duidelijk dat Der Rekordmeister hem aan het einde van zijn tot medio 2020 doorlopende contract gratis wilde oppikken. De situatie rondom Nübel mondde uit in een ware keeperssoap. Hij raakte mede door alle perikelen zijn basisplek bij Die Königsblauen kwijt en hij kreeg de ongefilterde woede van de Schalke-fans over zich heen. Terwijl heel Duitsland wist wat er zou gaan gebeuren en iedereen over de aanstaande overstap praatte, hoorde Ulreich echter maar niets van zijn werkgever.

Uiteindelijk werd de veelbesproken zomertransfer pas begin januari 2020 officieel aangekondigd, en dát was ook pas het eerste moment dat Ulreich werd ingelicht. Een hard gelag voor de routinier, die sinds de zomer van 2015 bij Bayern speelde. Daar was hij vooral stand-in voor Manuel Neuer, alleen in 2017/18 kwam hij (door een blessure bij zijn collega) vrijwel het hele seizoen in actie. Na de komst van Nübel wist hij echter dat zijn rol uitgespeeld was, Ulreich vertrok daarop naar Hamburger SV. Tegenover Sport1 heeft hij nu teruggeblikt op de gang van zaken.

Vooral het feit dat hij in de periode vóór de overstap van Nübel niets hoorde van Bayern, steekt hem, zo laat Ulreich onomwonden weten. 'Dat had men in mijn ogen wel anders op kunnen lossen', zo stelt hij. 'Toen duidelijk werd dat Nübel zou komen, wist ik meteen dat ik wilde uitvoeren wat ik al langer in mijn hoofd had: eindelijk weer wedstrijden spelen. Want dat heb ik al die jaren toch wel gemist, wekelijks op het veld staan.' De stap naar de Tweede Bundesliga ziet hij overigens niet als stap terug. 'Zeker niet, ik kan me hier verder ontwikkelen en wil HSV helpen om de doelen te bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.