Niet iedereen juicht om Bayerns contractnieuws over onomstreden Neuer

Reacties

De onderhandelingen verliepen moeizaam, maar woensdag wist Bayern München dan toch een akkoord te bereiken met Manuel Neuer over een nieuw contract. Dit bericht werd in Zuid-Duitsland met luid gejuich ontvangen. Alexander Nübel zal minder in de jubelstemming zijn.

Niet iedereen juicht om Bayerns contractnieuws over onomstreden Neuer
© Pro Shots

De 23-jarige Nübel bereikte al in januari een akkoord met Bayern, dat de doelman in de zomer transfervrij overneemt van Schalke 04. Nübel hoopte in de Allianz Arena direct de opvolger van de al 34-jarige Neuer te kunnen worden. Bayern is echter nog niet uitgekeken op de huidige nummer één onder de lat en verlengde het volgend jaar aflopende contract van Neuer met twee jaar, tot medio 2023.

Bayern-coach Hansi Flick maakte niet zolang geleden al duidelijk dat Neuer onomstreden is en in zijn ogen nog altijd de beste doelman van Duitsland is. Een vaste basisplaats bij Bayern lijkt er voor Nübel zodoende voorlopig niet in te zitten. Oud-middenvelder Dietmar Hamann, tegenwoordig werkzaam als analist, voorspelt dat Nübel komend seizoen nog niet bij de Bayern-selectie zal horen.

Een heel seizoen op de bank is volgens Hamann niet bevordelijk voor de ontwikkeling van Nübel, die na zijn akkoord met Bayern ook al uit het elftal werd gehaald bij Schalke. 'Vanwege de contractverlenging van Manuel denk ik dat het bijna onmogelijk is dat Nübel aan het begin van het volgende seizoen een speler van Bayern München is', zegt Hamann tegen Sky. 'Ik ben er vrij zeker van dat hij zal worden verhuurd.'

Het is maar de vraag of Nübel daarop zit te wachten. De zaakwaarnemer van de goalie, Stefan Backs, vertelde onlangs aan Sport BILD dat zijn cliënt de concurrentiestrijd aan wilde gaan. 'Ja, hij zal volgend seizoen voor Bayern spelen', stelde Backs. Naast Neuer (en straks Nübel) heeft Flick in het keeperskorps bij Bayern ook nog de beschikking over de ervaren Sven Ulreich en de talenten Christian Früchtl en Ron-Thorben Hoffmann.

Spelersprofiel

A. Nübel


Geboortedatum:
30 september 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Paderborn
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
VfB Stuttgart
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.